Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεσηκώθηκε ο κόσμος στον Καρδαμά


Ξεσηκώθηκε ο κόσμος στον Καρδαμά
Μιλούν για λεηλασία από διαρρήκτες
Στα όρια τους έχουν φτάσει οι κάτοικοι στην Καρδαμά λόγω των περιστατικών κλοπών και διαρρήξεων που συμβαίνουν στο χωριό τους. Για το λόγο αυτό πραγματοποίησαν
λαϊκή συνέλευση το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους, για το πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και πως θα αφυπνίσουν τους αρμόδιους.
Η λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμά «Κωστής Παλαμάς» και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Γιώργου Αρβανιτάκη. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν πως υπάρχει έλλειψη αστυνόμευσης και τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα να προκαλούν το φόβο τους ακόμα και μέσα στα σπίτια τους.
Ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Άγγελος Λιβαθινός σχολίασε πως «… το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν συμβαίνει σε άλλα χωριά. Ο Καρδαμάς βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας από πλιατσικολόγους, κλέφτες, διαρρήκτες, κάθε καρυδιάς καρύδι. Σε ένα μόνο μήνα είχαμε πέντε διαρρήξεις και μία κλοπή. Οι συμπολίτες μας νιώθουν ότι βρίσκονται σε εχθρικό έδαφος. Ο κόσμος φοβάται μέσα στα σπίτια του. Προχθές μία κυρία βρέθηκε τετ-α-τετ με το διαρρήκτη μέσα στο σπίτι της» ανέφερε και σχολίασε πως υπάρχει αδράνεια των αρχών στο συγκεκριμένο θέμα. Χαρακτηρίζοντας λεηλασία αυτό που συμβαίνει στον Καρδαμά.
Στη λαϊκή συνέλευση οι κάτοικοι ανέφεραν τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει και ζήτησαν να ληφθούν μέτρα καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Ωστόσο επισημάνθηκε στους κατοίκους πως θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην επιχειρήσουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, για να αντιμετωπίσουν κάποιο διαρρήκτη, καθώς είναι πολύ πιθανό να βρεθούν στο ρόλο του θύτη, αντί του θύματος.
Από τη λαϊκή συνέλευση συγκροτήθηκε πενταμελής επιτροπή που θα καταγράψει τα κρούσματα και θα συντάξει υπόμνημα προς τις Αρχές με τις υπογραφές των κατοίκων του Καρδαμά, για να ζητηθεί ουσιαστική παρέμβαση που θα λύσει το πρόβλημα.
kardamas2

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...