Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με τους πληγέντες δήμους της Ηλείας - Συντονισμός για τις αποζημιώσεις


Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με τους πληγέντες δήμους της Ηλείας - Συντονισμός για τις αποζημιώσεις
Του Γιάννη Σπυρούνη
Οι προτάσεις ένταξης έργων προς χρηματοδότηση για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από κακοκαιρίες σε δήμους της Ηλείας θα τεθούν επί
τάπητος σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Στην σύσκεψη έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν οι τέσσερις δήμοι της Ηλείας που έχουν κηρυχθεί στα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά το πέρασμα καταστροφικής κακοκαιρίας, δηλαδή οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Η Περιφέρεια έχει ζητήσει από τους τέσσερις δήμους και από τα τεχνικές τους υπηρεσίες να ετοιμάσουν προτάσεις αποκατάστασης έργων υποδομής για ζημιές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες που έχουν πλήξει την Ηλεία από το Σεπτέμβριο και μετά. Η χρηματοδότηση θα δοθεί από την ΣΑΕΠ 801 που αφορά το συγκεκριμένο τομέα. Ήδη από την πλευρά της Περιφέρειας αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις για αποκατάσταση υποδομών ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ και αφορά δίκτυα που εντάσσονται στην ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Οι τέσσερις δήμοι θα καταθέσουν προτάσεις για έργα που εντάσσονται στα δικά τους όρια ευθύνης.
Όλα τα αιτήματα θα επεξεργαστούν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και αναμένεται να προωθηθούν στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την τελική αξιολόγηση και έγκριση.

Πηγή

ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ