Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Με υπογραφή «Μπεργκ» ο ΠΑΟ νίκησε τον Ατρόμητο


Με υπογραφή «Μπεργκ» ο ΠΑΟ νίκησε τον ΑτρόμητοΔεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για τους «πράσινους»


Λόγους για να χαμογελάσουν -μετά από καιρό- οι οπαδοί του δίνει ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη. Παρουσιάζοντας ξανά μια… κανονική ομάδα, ο 48χρονος τεχνικός οδήγησε το «τριφύλλι» σε δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, με τον Μάρκους Μπεργκ να «υπογράφει» το 1-0 επί του Ατρομήτου, στο κεκλεισμένων των θυρών Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.
Σαφώς και οι «πράσινοι» έχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, έδειξαν, ωστόσο, πως βρίσκονται σε καλό δρόμο, επικρατώντας μιας εξαιρετικής ομάδας, που εντυπωσιάζει τον τελευταίο καιρό.

Πώς έπαιξαν

Όπως αναμενόταν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, που είχε μπροστά του, τους -από δεξιά προς τα αριστερά- Κουλιμπαλί, Κουτρουμπή, Μολέδο και Χουχούμη. Ζέκα και Λουντ έπαιξαν ως αμυντικά χαφ, Βιγιαφάνιες και Εμποκού ήταν στα «φτερά» και ο Ιμπάρμπο πίσω από τον Μπεργκ.
Από την άλλη, 4-2-3-1 χρησιμοποίησε και ο Γιώργος Κορακάκης. Στο τέρμα κάθισε ο Γκορμπούνοφ, δεξί μπακ ήταν ο Κοντοές, αριστερό ο Μπιτόλο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Φυτανίδης, Λαζαρίδης. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν Μπρίτο και Μπάγκα, στο αριστερό άκρο ήταν ο Λημνιός, στο δεξί ο Ούμπιδες και ο Τόνσο πίσω από τον -άτυχο, καθώς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 15’ από τον Παπαδόπουλου- Λε Ταλέκ

Το ματς

Ορεξάτος, με διάθεση να πρεσάρει ψηλά, προκειμένου να κλέβει μπάλες και να κάνει εκείνος… παιχνίδι, μπήκε στην αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός. Με τον Ατρόμητο, δε, να δυσκολεύεται να περάσει τον «φορτωμένο» άξονα του «τριφυλλιού», η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα του αγώνα και προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να «χτυπήσει» νωρίς τους Περιστεριώτες. Οι τελευταίοι, είχαν την ατυχία να χάσουν με τραυματισμό τον Λε Ταλέκ μόλις στο 15’, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να παίρνει τη θέση του Γάλλου και να αποδεικνύεται… γουρλής!
Ενώ μέχρι εκείνο το σημείο -και παρά την όρεξη αμφότερων των «μονομάχων» να παίξουν μπάλα- δεν είχαμε την παραμικρή φάση, από το 16’ ως το 20’ είδαμε τέσσερις, μεγάλες ευκαιρίες, δύο για κάθε ομάδα εναλλάξ, με διαφορά… λεπτού! Πρώτα, ο Βιγιαφάνιες βρήκε πολύ ωραία, δεξιά, τον Μπεργκ, με τον Σουηδό να σουτάρει και τον Γκορμπούνοφ να αποκρούει με δυσκολία. Ένα λεπτό και… κάτι μετά, ήταν η σειρά του Ατρομήτου να απειλήσει για πρώτη φορά, με τον Μπρίτο να δοκιμάζει το πόδι του από δεξιά, την μπάλα να κοντράρει στον Λημνιό και να φεύγει μόλις άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, στο 19’, ο Μπεργκ έχασε νέα, απίστευτη ευκαιρία, με τον Βιγιαφάνιες να βγάζει και πάλι άψογα στον 30χρονο, αλλά ο τελευταίος, μόνος του με τον Γκορμπούνοφ, έστειλε την μπάλα άουτ, σε μια φάση που δεν μας έχει συνηθίσει να… σπαταλά ο επιθετικός του Παναθηναϊκού. Ο «χορός» των ευκαιριών, πάντως, δεν έκλεισε εκεί, αλλά ύστερα από δευτερόλεπτα, με τον Μπρίτο να δίνει στον Παπαδόπουλο, τον τελευταίο να πλασάρει μόνος του με τον Βλαχοδήμο, αλλά τον 22χρονο γκολκίπερ να λέει ένα εμφατικό «όχι».
Τελικά και αφού… κόπασε η «καταιγίδα» των φάσεων μπροστά από τους δύο τερματοφύλακες, ο Παναθηναϊκός «έδωσε» σκορ στην αναμέτρηση, με τον Μάρκους Μπεργκ να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε νωρίτερα. Με δεύτερη προσπάθεια και ενώ στην πρώτη έχασε ξανά το… άχαστο, ο Σουηδός επιθετικός έκανε το 1-0 στο 45’, έπειτα από καταπληκτική μπαλιά του Ιμπάρμπο.
Στο δεύτερο 45λεπτο το «τριφύλλι»… έριξε ρυθμό, ειδικά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Στο 65’, ωστόσο, από το πουθενά, λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, με τον Φυτανίδη να βάζει το πόδι του άτσαλα και να στέλνει την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Από την άλλη, ο κακός, σήμερα, Ατρόμητος δεν μπορούσε να απειλήσει… μένοντας στη φάση του 20’. Ο Μπουμάλ, τέλος, που πήρε χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του, μπαίνοντας στη θέση του Εμποκού στο 70’, απείλησε στο 81’, αλλά ο γκολκίπερ του Ατρομήτου ήταν σε ετοιμότητα.
Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος των γηπεδούχων, δείχνοντας να αποκτά -εκτός από αυτοπεποίθηση- ταχύτητα στο παιχνίδι του και να γνωρίζει (βασικό αυτό στη μετά-Στραματσόνι εποχή…) τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Τίποτα, λοιπόν, δεν άλλαξε ως το τέλος, η κεφαλιά του Λαζαρίδη δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Βλαχοδήμο στο 85’ και ο Παναθηναϊκός έφυγε με μια σημαντική νίκη από το Περιστέρι, μειώνοντας στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό -που παίζει αύριο (12/12) στα Γιάννενα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Μπρίτο (63’ Στόιτσεφ), Ούμπιδες, Μπάγκα (74’ Κεϊτά), Λημνιός, Κοντοές, Τόνσο, Λε Ταλέκ (15’ Παπαδόπουλος Δ.)
Στον πάγκο έμειναν: Παπαδόπουλος Ν., Ζησόπουλος, Κιβρακίδης, Κατράνης
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουχούμης, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες (89’ Βλαχοδήμος Π.), Ιμπάρμπο (80’ Ρέις), Εμποκού (70’ Μπουμάλ), Μπεργκ
Στον πάγκο έμειναν: Στιλ, Λέτο, Μέστο, Ιβανόφ
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...