Ίμια 2017: Το Patrisnews στην καρδιά των γεγονότων – Αποστολή στην Κάλυμνο (PHOTOS-VIDEO)


Με μία άκρως συμβολική ενέργεια επικοινωνιακού εντυπωσιασμού με αποδέκτη το εσωτερικό της Τουρκίας και συνάμα «ψυχολογικών επιχειρήσεων» με «στόχο» την Ελλάδα για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, η Άγκυρα 21 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων ήλθε να «δηλώσει» εμφατικά παρούσα με μία θρασεία πρόκληση με συνεχόμενες παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναέριου εθνικού χώρου αυτές τις ημέρες.
Το Patrisnews.com , 21 χρόνια ακριβώς από
τα ξημερώματα της 31ης Γενάρη του 1996 όπου έπεσαν νεκροί εν ώρα καθήκοντος ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός μετά από την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, ταξίδεψε στο νησί της Καλύμνου το οποίο είναι το πιο κοντινό κατοικημένο νησί από τις βραχονησίδες των Ιμίων.
Να σημειωθεί ότι η Κάλυμνος είναι νησί των Δωδεκανήσων στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, με πληθυσμό 16.179 κατοίκους και περιβάλλεται από ένα μεγάλο αριθμό μικρών νησίδων από τις οποίες σημαντικότερες είναι τα ακατοίκητα Γλαρονήσια, ο Καλαβρός, η κατοικήσιμη Τέλενδος, οι νησίδες Νερά, ο Άγιος Νικόλαος και ο Άγιος Ανδρέας, η Πλάτη,τα Ιμια, η Ψέριμος, η μεγαλύτερη όλων, και τέλος ΒΑ. η Πίττα και η Καλόλιμνος.
Στην Πόθια όπου είναι το κεντρικό λιμάνι του νησιού, λόγω των συνεχιζόμενων τουρκικών παραβιάσεων και προκλήσεων, είναι αυτές τις ημέρες αγκυροβολημένο πλοίο του Λιμενικού Σώματος όπως επίσης είναι ενισχυμένες και οι περιπολίες του Πολεμικού Ναυτικού καθώς της Πολεμικής Αεροπορίας, υπό την επίβλεψη του ΓΕΕΘΑ καθώς και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όπως μας ανέφεραν ψαράδες του νησιού, από την έναρξη της περιόδου του ψαρέματος της τσιπούρας, η Τουρκική Ακτοφυλακή καθώς και Τούρκοι ψαράδες συχνά τους παρεμποδίζουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, Τούρκοι λιμενικοί καταστρέφουν τα δίχτυα των αλιέων, ενώ αρκετές φορές προχωρούν και σε εμβολισμούς των καϊκιών τους.
Κάτοικοι του νησιού μας ανέφεραν ότι τους γίνεται υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών τους από την Τουρκία σε 24ωρη βάση και γι’αυτό και είναι προσεκτικοί στο περιεχόμενο των συνομιλιών τους.
Όπως είναι γνωστό η πρόσβαση στις νησίδες των Ιμίων μετά την κρίση του 1996 είναι απαγορευμένη, με αποτέλεσμα οι εικόνες που σας μεταφέρουμε παρακάτω να είναι από το λιμάνι της Πόθια της Καλύμνου.
Δείτε φωτογραφικό υλικό μέσα από την camera του Patrisnews:
(Αριστερά στην φωτογραφία διακρίνονται οι βραχονησίδες των Ιμίων)
(Τα Ίμια από άλλη οπτική γωνία του νησιού)
(Το λιμάνι της Πόθιας της Καλύμνου)
(Πλοίο του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του νησιού)
 –
– Videos από το λιμάνι –

Κείμενο: Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος
Camera: Καλλιόπη Καμπούρη
Patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ