Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ισόβια για το φόνο της Γεωργίας Αναστοπούλου στο Επιτάλιο


Ισόβια για το φόνο της Γεωργίας Αναστοπούλου στο Επιτάλιο
Αποσβολωμένοι έμειναν οι δικαστές και οι ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών από την αγριότητα με την οποία ο 30χρονος Αναστάσιος Αβράμης σκότωσε με ένα μαχαίρι την 85χρονη Γεωργία Αναστοπούλου, στο Επιτάλιο της Ηλείας, ανήμερα των Θεοφανείων του 2012.
Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν ισόβια και κάθειρξη 12 ετών για τη ληστεία. Συνεργός του, η 33χρονη σύντροφός του, Παναγιώτα Θεοδωροπούλου, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών.
Το ζευγάρι δήλωσε στο δικαστήριο ότι είναι τοξικομανείς και ότι προχώρησαν στη ληστεία μετά φόνου για να βρουν χρήματα και να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Τελικά ο άνδρας μπήκε στο σπίτι της γυναίκας από παράθυρο και τη σκότωσε για μόλις 660 ευρώ, που είχε στην κατοχή της.
«Βρέθηκε μπροστά μου και άρχισε να φωνάζει. Τότε πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα και της έκοψα τον λαιμό» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δράστης. Η συνεργός του τον περίμενε έξω από το σπίτι και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως όταν θα έμπαινε μέσα θα διέπραττε φόνο και θεωρούσε ότι θα περιοριζόταν στη διάπραξη της ληστείας.
Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ούτε δέχτηκε ότι είναι τοξικομανής. Ο δράστης, εκτός από το μαχαίρι, ουσιαστικά είχε συνθλίψει το κρανίο της γυναίκας όταν τη βρήκε μπροστά του.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη είναι πρώην νύφη του δράστη, καθώς με τον αδερφό του είχαν παντρευτεί και απέκτησαν τρία παιδιά. Τον εγκατέλειψε και σύναψε σχέση με τον κατηγορούμενο, ο οποίος κατάγεται από το Επιτάλιο. Μετά το φονικό, το ζευγάρι πήγε στον Πύργο, υποστηρίζοντας ότι ήθελε με τα χρήματα από τη ληστεία να εξασφαλίσει τη δόση του. Ωστόσο, κατά άλλη εκδοχή, είχαν πάει για να χαλάσουν τα χρήματα σε διασκέδαση.
Η 85χρονη έμενε μόνη της στο Επιτάλιο Ηλείας και γνώριζε από μικρό παιδί τον δολοφόνο. Αυτό όμως δεν εμπόδισε εκείνον να προχωρήσει στην ανθρωποκτονία και μάλιστα με βάναυση αγριότητα.
Στο ακροατήριο κατέθεσαν τα παιδιά της ηλικιωμένης, που είχαν φύγει από το χωριό και είχαν κάνει καριέρα στην Αθήνα. Ζήτησαν δικαίωση από το δικαστήριο για τον άδικο χαμό της γυναίκας.
Την ηλικιωμένη φρόντιζε καθημερινά μια κάτοικος του χωριού, η οποία μπαίνοντας μέσα στο σπίτι και βλέποντας τις κακώσεις της, έπαθε σοκ.

Πηγή

pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...