Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

«Ποντικοί» στον Βιολογικό των Λεχαινών – «Ζημιά» 6.000 ευρώ




«Ποντικοί» εισέβαλαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στο κτίριο του Βιολογικού καθαρισμού στα Λεχαινά και αφαίρεσαν μπαταρίες για γεννήτριες, εργαλεία του εργολάβου, καλώδια χαλκούχα ενώ  κατέστρεψαν τον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Το εργοστάσιο βρίσκεται ανάμεσα στα Λεχαινά και την Μυρσίνη σε απομονωμένο όπως είναι φυσικό σημείο και δεν φυλάσσεται ούτε υπήρχαν κάμερες ασφαλείας. Έτσι οι δράστες έδρασαν ανενόχλητοι και τα αντικείμενα που αφαίρεσαν κοστίζουν περίπου 6.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Βιολογικού τον κ. Χρήστο Παλαιολόγο, σύντομα θα τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας, ενώ ο εργολάβος του έργου προσέλαβε ήδη security και το κτίριο φυλάσσεται πλέον σε 24ωρη βάση.

Σύμφωνα με τον κ. Παλαιολόγο και παλαιότερα είχαν σημειωθεί κλοπές, ενώ η βλάβη στον ηλεκτρολογικό πίνακα αποκαταστάθηκε ήδη και σε λίγες μέρες η μονάδα θα λειτουργήσει. Πρώτα θα γίνουν δοκιμές με βυτιοφόρα και εφόσον όλα πάνε καλά θα συνδεθεί με το δίκτυο και θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του.
Το εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού είναι ένα μεγάλο έργο για τους δήμους Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πηνειού. Θα εξυπηρετεί την Ανδραβίδα, το Τραγανό, τα Λεχαινά και σύντομα την Μυρσίνη.
Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 2.648.500 ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε από: ΕΠΠΕΡΑ, Ταμείο Συνοχής, Εθνικούς Πόρους και ίδιους πόρους του κύριου Έργου.
Το έργο ξεκίνησε το 1998 και για την ολοκλήρωσή του συνέβαλλαν ουσιαστικά οι πρώην και νυν δήμαρχοι Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης καθώς και η πρώην αντιδήμαρχος κ. Τασούλα Λιβαδά. Το έργο «έτρεξε» με επιτυχία ο Σύνδεσμος Αποχέτευσης «Ηρακλής», με πρόεδρο τον κ. Σάκη Γεωργόπουλο, η θητεία του οποίου έληξε.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...