Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Σκορπίζει τρόμο και ασθένειες ο ΧΥΤΑ Πάτρας

Σοκ προκαλεί η μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της Αχαΐας από τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια και δέχεται τον όγκο σκουπιδιών απ' όλη σχεδόν την πόλη.


Σύμφωνα με την μελέτη αυτή το βιοαέριο που υπάρχει στα σκουπίδια μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση του βρογχικού άσθματος, καρκίνους, αναιμία, ηπατοτοξική και νευροτοξική επίδραση.


Το newsbomb.gr βρέθηκε στην Πάτρα και συνομίλησε με κατοίκους της, αλλά και επιστήμονες όπου όλοι συμφωνούν ότι η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και κινδυνεύει άμεσα η υγεία των πολιτών.


«Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο» τονίζει η κυρία Ήρα Κουρή, πρόεδρος του συλλόγου για την προστασία του περιβάλλοντος και φιλόλογος, για να καταλήξει λέγοντας: «Ο ΧΥΤΑ λειτουργεί παράνομα, καθώς δεν έχει άδεια λειτουργίας παραβιάζοντας τους νόμους της ελληνικής πολιτείας».



Στο ίδιο... πνεύμα και ο κ. Δημήτρης Κατσαριώτης, ο οποίος ζει σε απόσταση αναπνοής από τον ΧΥΤΑ: «αγωνιζόμαστε να αποδείξουμε ότι η ζωή στην περιοχή μας είναι αφόρητη και ότι η υγεία μας απειλείται άμεσα. Η δυσοσμία καλύπτει ακτίνα τριών με τεσσάρων χιλιομέτρων μεταφέροντας και το βιοαέριο καθώς δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας σωστής καύσης των απορριμάτων. Όλα είναι παράνομα».


Στα 500 μέτρα αρχαιολογικός χώρος


Λίγα μέτρα από την ΧΥΤΑ υπάρχουν οι Μυκηναϊκοί Τάφοι που κοσμούν το αρχαιολογικό μουσείο της Βούντενης, το οποίο δεν έχει λειτουργήσει ποτέ αφού η δυσοσμία είναι αφόρητη. Βέβαια τι σημασία έχει ότι έχουν δοθεί 5.100.000 ευρώ από το κράτος την περίοδο 2000 μέχρι το 2006 για κάτι που δεν έχει λειτουργήσει ΠΟΤΕ και οι μόνοι που βλέπουν τα αρχαία είναι οι φύλακες και οι υπάλληλοι του μουσείου!!!!!!!!!


Δεν είναι όμως το μόνο περίεργο. Ο ΧΥΤΑ λειτουργεί χωρίς την άδεια της αρχαιολογίας όλα αυτά τα χρόνια και κανένας από το δήμο ή τη νομαρχία έχει ασχοληθεί με αυτό το σοβαρό πρόβλημα.
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ακούν μόνο υποσχέσεις. Βέβαια αυτήν την περίοδο ποιος ασχολείται στην Αχαΐα με τα σκουπίδια και την υγεία των πολιτών και το αν οι τουρίστες αντί για να «μυρίσουν ελληνικό πολιτισμό»,μυρίζουν τα σκουπίδια μας, αφού προτεραιότητα έχει καμία ψήφος να μην πάει στα «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ».

newscode.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...