Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πιο εύκολα οι συντάξεις ΟΓΑ


Πιο εύκολα οι συντάξεις ΟΓΑ
Ο ΟΓΑ, στα πλαίσια εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 40 του Ν. 3863/2010 θα προχωρήσει στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων τις οποίες εφ’ εξής θα καταβάλλει με πίστωση Τραπεζικού λογαριασμού...
...ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ., κατ’ επιλογή του συνταξιούχου.

Οι τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμών των συνταξιούχων του ΟΓΑ με πίστωση λογαριασμών μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και συμμετέχουν στη διαδικασία της απογραφής των συνταξιούχων. Για το σκοπό αυτό, ο συνταξιούχος πρέπει να δηλώσει στην Τράπεζα της επιλογής του ή στα ΕΛ.ΤΑ. το λογαριασμό στον οποίο επιθυμεί να πιστώνεται η σύνταξή του.


Έτσι, απαλλάσσεται από την υποχρέωση φυσικής παρουσίας για την είσπραξη της σύνταξης του και απλοποιούνται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Κάθε συνταξιούχος θα λάβει από τον ΟΓΑ άμεσα ένα Απογραφικό Δελτίο και σχετικό ενημερωτικό έντυπο μέσω του οποίου ενημερώνεται για τις ενέργειες τις οποίες πρέπει να κάνει για την απογραφή του και την ένταξή του στο νέο σύστημα πληρωμών.

Στο Απογραφικό Δελτίο θα αναγράφονται τα στοιχεία του συνταξιούχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και προεκτυπωμένος ένας μοναδικός για κάθε συνταξιούχο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, ο οποίος θα αποτελείται από δεκαπέντε ψηφία εκ των οποίων τα τέσσερα πρώτα θα είναι ο κωδικός αριθμός του ΟΓΑ στο σύστημα ΔΙΑΣ (0403), τα δέκα επόμενα ο αριθμός μητρώου του συνταξιούχου στον ΟΓΑ και το τελευταίο ψηφίο θα αφορά το ψηφίο ελέγχου επί των προηγούμενων ψηφίων το οποίο υπολογίζεται με αλγόριθμο.

Κάθε συνταξιούχος πριν μεταβεί στην Τράπεζα επιλογής του ή στα ΕΛ.ΤΑ., θα ελέγξει τα στοιχεία του προσεκτικά και αν κάποιο από τα στοιχεία που αναγράφονται δεν συμφωνεί με τα πραγματικά ή έχει αλλάξει θα συμπληρώσει το σωστό στο αντίστοιχο πεδίο του Απογραφικού.

Το Απογραφικό Δελτίο θα κατατεθεί από τον συνταξιούχο σε οποιαδήποτε Τράπεζα επιλέξει ή στα ΕΛ.ΤΑ.
ηλεία τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...