Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μιραλάς κατά ριπάς!





Ο Κέβιν Μιραλάς έβγαλε και χθες τα κάστανα από τη φωτιά για τους Ερυθρόλευκους
Μετά την αποβολή του Ιβιτς (57΄) και µε την είσοδο του Ρόµενταλ (66΄), ο Ολυµπιακός έγινε κυρίαρχος στο ντέρµπι και µε το θριαµβευτικό 3-0 επί του ΠΑΟΚ πάτησε στην κορυφή της βαθµολογίας µαζί µε τον ΠΑΟ.


Φυσικά οι Ερυθρόλευκοι έχουν επιπλέον έναηµίχρονο µεθαύριο στο Παγκρήτιο µετον Εργοτέλη. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε άνω-κάτω την άµυνα µε τις αλλαγές του στοα’ ηµίχρονο, όµως ο Μιραλάς έκανε µε τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά του και βοήθησε σηµαντικά τον προπονητή του. Στο 38’ ο 23χρονος βέλγος επιθετικός ξέφυγε σαν βέλος από την κάθετη πάσα του Γ. Παπαδόπουλου και πλάσαρε µε ιδανικό τρόπο τον Κρέσιτς (1-0).

Ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε τρία γκολ σύµφωνα µε την εικόνα του α’ ηµιχρόνου. Η οµάδα του Μάκη Χάβου είχε καλύτερα πατήµατα στο πρώτο 45λεπτο, όµως όλα τελείωσαν όταν ο Ιβιτς δέχτηκε την κόκκινη κάρτα. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 57’. Ο Ιβιτς που είχε δεχτεί κίτρινη µε αψυχολόγητη ενέργεια έπεσε µε τα δύο πόδια πάνω στον Ουρτάδο. Ο σέρβος µεσοεπιθετικός αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) και άφησε την οµάδα του µε 10 παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχασε τη συνοχή του. Αποδιοργανώθηκε. Κάθησαν οι δύο κινητήριοι µοχλοί Γκαρσία, Βιτόλο. Οι Ερυθρόλευκοι εκµεταλλεύτηκαν την αριθµητική τους υπεροχή και µε τον Ρόµενταλ στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Φετφατζίδη έκαναντους φιλάθλους τους να ζητωκραυγάζουν και να χειροκροτούν.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άλλαξε ρόλους στους παίκτες του για να µην παίξει στο βασικό σχήµα ο Γκαλίτσιος. Στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα πέρασε ο Μοντεστό, ο οποίος αντιµετώπισε αρκετά προβλήµατα από τον Βιερίνια. Παρτενέρ του Α. Παπαδόπουλου στο κέντρο της άµυνας αγωνίστηκε ο Ουρτάδο (στο α’ ηµίχρονο).

Η άµυνα του Ολυµπιακού έκανε λάθη, όµως δεν ταπλήρωσε στο α’ ηµίχρονο.

Οι φιλοξενούµενοι µεκαλό passing game έβγαιναν πιο εύκολα στην εστία του Πάρντο, απ’ ό,τι οι παίκτες του Βαλβέρδε.

Οι Γκαρσία, Βιτόλοείχαν νοικοκυρέψει το παιχνίδι στηµεσαία γραµµή, όµως η οµάδα της Θεσσαλονίκης δεν ήταν αποτελεσµατική στην επίθεση. Οι παίκτες του ΜάκηΧάβου έβγαιναν µπροστά από τα πλάγια µε τους Βιερίνια (αριστερά), Φωτάκη (δεξιά), Σαλπιγγίδη (στην κορυφή). Στις επιθέσεις συµµετοχή είχε ο Ιβιτς.

Ο Πάρντο, όταν χρειάστηκε, κράτησε το µηδέν, µαζί µε τον δυναµικόΑβραάµΠαπαδόπουλο.

Ο Ολυµπιακός στο α΄ηµίχρονο είχε σε άσχηµη βραδιά τους Ριέρα, Φετφατζίδη, Φουστέρ, Γιάννη Παπαδόπουλο, Ουρτάδο.

Στο β΄ηµίχρονο ο τεχνικός του Ολυµπιακού χρησιµοποίησε τον νεαρό Ποτουρίδη στο κέντρο της άµυνας, ο Ουρτάδο πέρασε στη φυσική του θέση (αµυντικός χαφ) και έµενε εκτός ο Γ. Παπαδόπουλος. Ο Ποτουρίδης έδεσε µε τον Αβραάµ Παπαδόπουλο. Ο τελευταίος εξουδετέρωσε τον Σαλπιγγίδη. Στο 48΄ο Αβραάµ έκλεψε την µπουκιά από το στόµα του Σαλπιγγίδη. Μετάκλιν αυτοθυσίας έδιωξε την τελευταία στιγµή την µπάλα. Ακόµα ο διεθνής στόπερ του Ολυµπιακού έβγαλε εκτός φάσης µε το σώµατον Βιερίνια που έµπαινε απειλητικά στην εστία του Πάρντο (52’). Και στις δύο περιπτώσεις οι φιλοξενούµενοι ζήτησαν πέναλτι, χωρίς να έχουν δίκιο.

Μετά τα πράγµατα έγινανεύκολα για την πειραϊκήοµάδα.

Με παίκτη παραπάνω, στο 72’ διπλασίασε τα τέρµατα. Ο Ουρτάδο πραγµατοποίησε σέντρα, ο Ρόµενταλ έστρωσε στον Μιραλάς, ο οποίος µε δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κρέσιτς (2-0).

Ο ΠΑΟΚ παρέδωσε ταόπλα.

Στο 87΄ο Ντουντού έστρωσε στον Ρόµενταλ, ο οποίος µε δεξί σουτ έγραψε τον επίλογοτου µατς: 3-0.

Αντικειµενική ήταν η διαιτησία του Παµπορίδη. Στο 24’ ο Α. Παπαδόπουλος βρέθηκε στο τερέν µέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ από µαρκάρισµα του Ζουέλα, όµως σωστά οΠαµπορίδης έδειξε «παίζετε».


Πιο κοντά στην απόκτηση του Βέλγου

Ο ΟλυμπιακΟς χτίζει το απόρθητο φρούριο καθώς έχει πετύχει το απόλυτο στο «Γ. Καραϊσκάκης» (6 νίκες σε ισάριθµα παιχνίδια), όµως τα φώτα της δηµοσιότητας έχουν πέσει στον Κέβιν Μιραλάς. Ο νόµος του 23χρονου Βέλγου! Αποδεικνύεται το βαρύ πυροβολικό του Ολυµπιακού. Αθελά του έχει εκτοπίσει τους Πάντελιτς, Νέµεθ, Μήτρογλου.

«Είναι ο καλύτερος... ο Μιραλάς,ο Μιραλάς», φώναζαν ρυθµικά πάνω από 30.000 φίλοι του Ολυµπιακού χθες στο Φάληρο. Ο Μιραλάς αναδείχθηκε για τέταρτο µατς στο «Γ. Καραϊσκάκης» MVP και ο µάνατζερ του Ροτζέρ Ενροτέ συναντήθηκε χθες το πρωί µε τον µεγαλοµέτοχο της ΠΑΕ Ολυµπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και τον β΄αντιπρόεδρο Σωκράτη Κοµινάκη και έδωσαν τα χέρια. Ο Ολυµπιακός θα καλύψει το ποσό των 30.000 ευρώ στον Ενροτέ, ενώ έχει ικανοποιήσει στο οικονοµικό και τον πατέρα του Μιραλάς µε το συµφωνηθέν ποσό των 200.000 ευρώ. Σε 2-3 εβδοµάδες θα κληθεί ο Βέλγος από τη διοίκηση µε στόχο να συµφωνήσει στους οικονοµικούς όρους και στη διάρκεια του συµβολαίου του (τετραετές). Ο Ολυµπιακός θα πρέπει να καταβάλει στη Σεντ Ετιέν 2,5 εκατ. ευρώ βάσει της ρήτρας.

«Εδώ είµαι πολύ καλά. Από την πρώτη στιγµή είχα ξεκαθαρίσει ότι ήθελα να µείνω στον Ολυµπιακό. Στη Σεντ Ετιέν δεν ήµουν ευτυχισµένος. Η πίεση για τη µεταγραφή µου δεν ήταν σε µένα. Ηταν µεταξύ της διοίκησης και του ατζέντη µου», τόνισε ο Μιραλάς και πρόσθεσε: «Ο ΠΑΟΚ µάς έπαιξε δυνατά. Συναντήσαµε δυσκολίες µέχρι να πετύχουµε το πρώτο γκολ».

Ο Μιραλάς έφθασε τα 7 γκολ και, απ΄ ό,τι φαίνεται, θα γίνει µάχη µε τον Τζιµπρίλ Σισέ, ο οποίος έχει πετύχει 10 γκολ.


«Παρών» από Ρόµενταλ

Ο ΔΑΝΟΣ δεξιός µεσοεπιθετικός µπήκε αλλαγή στο 66’ (αντί του Φετφατζίδη) και έσπασε το ρόδι. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθληµα και βοήθησε τα µέγιστα στην επίθεση του Ολυµπιακού. Ο Βαλβέρδε επιµένει να τον έχει ως εναλλακτική λύση δεξιά στη µεσαία γραµµή. Ο 20χρονος Γιάννης Φετφατζίδης µπορεί να αποδώσει καλύτερα στον άξονα στη θέση του Φουστέρ. Ας το δοκιµάσει αυτό για ένα παιχνίδι ο Βαλβέρδε. Ο 32χρονος ∆ανός µε την απόδοση που είχε χθες κόντρα στον ΠΑΟΚ δικαιούται θέση στην εντεκάδα.


«Κολόνα» ο Αβραάµ

Με την απουσία του τραυµατία Μέλµπεργκ, ο Αβραάµ Παπαδόπουλος τα έκανε όλα µόνος του στο α’ ηµίχρονο. Ο Ουρτάδο στη θέση του στόπερ ήταν έξω από τα νερά του. Το κέντρο της άµυνας έδεσε µε την παρουσία του Γιάννη Ποτουρίδη στο β’ ηµίχρονο, δίπλα στον Α. Παπαδόπουλο. Ο 25χρονος κεντρικός αµυντικός έβγαλε νοκ άουτ τους Σαλπιγγίδη, Μουσλίµοβιτς (αλλαγή) και όταν χρειάστηκε τον Βιεϊρίνια!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...