Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Συνέχιση του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι


Απαντώντας στην υπ’ αρθμ. 4911/13-10-2010 ερώτηση του Βουλευτή του Νομού μας Μιχάλη Κατρίνη για την συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» η αρμόδια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμεύτηκε
στην αξιοποίηση του συνόλου του ανθρωπίνου δυναμικού μέσα από τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνέχιση της λειτουργίας των προγραμμάτων φροντίδας ηλικιωμένων- βοήθεια στο σπίτι, μονάδες κοινωνικής μέριμνας, η χρηματοδότηση των οποίων εξασφαλίστηκε μέσω της χρήσης της «ρήτρας ευελιξίας» για τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Η πληρωμή του προσωπικού έως την πλήρη ένταξη των προγραμμάτων στο Ε.Σ.Π.Α. πραγματοποιείται με έκτακτη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους. 

Είναι μείζονος σημασίας το γεγονός- τονίζει ο κ. Κατρίνης- να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τα προγράμματα αυτά ενόψει και της εφαρμογής του νέου νόμου για τον «Καλλικράτη» αλλά και των περικοπών λόγω της οικονομικής κρίσης.

Είναι προφανές ότι ενδεχόμενη κατάργηση των κοινωνικών αυτών προγραμμάτων θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, τα ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα, ιδιαίτερα σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Ενδεχόμενη τυχόν κατάργηση των προγραμμάτων αυτών θα πλήξει ταυτόχρονα και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς όλοι αυτοί οι πολίτες θα στραφούν στα δημόσια νοσοκομεία, θεραπευτήρια και γηροκομεία.

Δέσμευση της Κυβέρνησης σχετικά με την μελλοντική εξέλιξη των προγραμμάτων αυτών και την βιωσιμότητά τους είναι να εκπονηθεί ένα νέο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο, προκειμένου να διατηρηθούν στο διηνεκές τέτοιου χαρακτήρα κοινωνικές δομές.

ΚΑΤΡΙΝΗΣ Ι.ΜΙΧΑΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ
      Ν.ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...