Το ΚΕΠΕΠ και η ευθύνη της Πολιτείας

Το ΚΕΠΕΠ και η ευθύνη της Πολιτείας
Από όλη αυτή την ιστορία με το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η κατάσταση στο ίδρυμα θα μπορούσε να ήταν καλύτερη αν υπήρχε η σωστή υποστήριξη από την Πολιτεία.
Και οι ίδιοι οι εθελοντές αναγνωρίζουν ότι το προσωπικό κάνει ό,τι μπορεί, μέσα στα πλαίσια των συνθηκών που του έχει διασφαλίσει η κεντρική πολιτική για το ΚΕΠΕΠ.

Όταν δεν υπάρχουν νοσοκόμες και θεραπευτές  στον ενδεδειγμένο αριθμό, όταν δεν υπάρχουν τα υλικά και τα εφόδια για να λειτουργήσει ένα τόσο σημαντικό κέντρο περίθαλψης, είναι λογικό να υπάρχουν και φαινόμενα παραίτησης, κόπωσης, απροθυμίας από μέρους του υπάρχοντος προσωπικού.

Οι εθελοντές στην έκθεσή τους έχουν διακρίνει ότι το κράτος είναι υπεύθυνο για την κατάσταση αυτή, η οποία απέχει έτη φωτός από την αντίστοιχη στις ευρωπαϊκές χώρες.

Το ερώτημα που μένει είναι αν στην παρούσα δύσκολη οικονομικά συγκυρία θα μπορέσει να ανασυσταθεί η κοινωνική πρόνοια στη χώρα μας, αν θα μπορέσει το κράτος να κάνει όσα δεν έκανε για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών όλα αυτά τα χρόνια.

Διότι είναι απαράδεκτο ανήμπορα παιδιά να μην μπορούν να δεχθούν την στοιχειώδη φροντίδα και να μένουν χωρίς νερό, χωρίς καθαρές πάνες, χωρίς χάδι και στοργή.
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ