Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Περπατούν χιλιόμετρα για να πάνε σχολείο...


Εικόνες που θυμίζουν δεκαετία του '50, διαδραματίζονται καθημερινά στην «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στους νομούς... Ηλείας και Αχαΐας, με πάνω από 25 μαθητές να διασχίζουν ολόκληρα χιλιόμετρα με τα πόδια, στο πλέον επικίνδυνο σημείο της Εθνικής Οδού, προκειμένου να φτάσουν στην πρώτη στάση του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αχαΐας για να μεταβούν στο σχολείο τους, στο ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας.
 
Οπως γράφει η εφημερίδα "Πατρίς" η τελευταία στάση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ηλείας είναι στην Νέα Μανολάδα, ενώ η πρώτη των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αχαΐας στο Βουπράσιο. 
 
Με ζέστη και με κρύο, με ήλιο και βροχή, μέσα στην κίνηση και τα αυτοκίνητα, οι περισσότεροι από τους μαθητές διασχίζουν κάθε μέρα εδώ και χρόνια, αυτή την απόσταση με τα πόδια!
 
 
Η ειδικότητα που επέλεξαν οι μαθητές στο ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας δεν υπάρχει ούτε στο ΕΠΑΛ Λεχαινών αλλά ούτε και στο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.
 
Αυτό όμως που δεν γνώριζαν οι μαθητές επιλέγοντάς της, ήταν ότι πρέπει καθημερινά να παίζουν τη ζωή τους «κορώνα - γράμματα», προκειμένου να φτάσουν στο σχολείο τους... εξαντλημένοι από το περπάτημα και τις καιρικές συνθήκες!

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...