Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Το καλάθι της νοικοκυράς κερδίζει 50 ευρώ

Έως 38% μειώνονται οι τιμές σε 661 επώνυμα είδη, μετά τη συμφωνία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης με επιχειρήσεις.


Παράλληλα, σε άλλα 1.509 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας οι τιμές «παγώνουν», καθώς οι επιχειρήσεις συμφώνησαν να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ.

Οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν δεν σχετίζονται με προσφορές και θα ισχύσουν για όλο το 2011, ενώ πρόθεση του υπουργείου είναι να διευρύνει τον κύκλο μειώσεων και σε άλλα αγαθά, καθώς και σε υπηρεσίες, μετά από συναντήσεις με επιχειρηματίες περισσότερων κλάδων.

Μάλιστα, με βάση τις εκτιμήσεις, από τις μειώσεις που ανακοινώθηκαν προκύπτει όφελος 50 ευρώ το μήνα για μια τετραμελή οικογένεια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η μείωση των τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων αποτελεί στάση ευθύνης και αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξουν το κράτος και οι επιχειρήσεις, και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστεί ακόμη πιο εντατικά και συστηματικά το Υπουργείο καθ' όλη τη διάρκεια του 2011, ώστε να ανακουφιστούν τα ελληνικά νοικοκυριά και να προστατευθεί το εισόδημα των καταναλωτών.

Οι μειώσεις τιμών αφορούν μεταξύ άλλων τυριά, αλλαντικά, απορρυπαντικά - καθαριστικά, εμφιαλωμένα νερά, μπύρες, κρασιά, αναψυκτικά, χυμούς, είδη προσωπικής υγιεινής.

Τέλος, αξίζει μα σημειώσουμε ότι στις συμφωνίες αυτές για «πάγωμα» ή μειώσεις τιμών συμμετέχουν 31 βιομηχανίες / προμηθευτικές επιχειρήσεις και 4 αλυσίδες σούπερ - μάρκετ.

24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...