Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ανάσες ζωής σε Πεντέλη, Ηλεία και Καρδίτσα



Ανάσες ζωής σε Πεντέλη, Ηλεία και Καρδίτσα
Στιγμιότυπα από την αναδάσωση στην Ηλεία. Διακρίνονται μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας, ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗ.ΣΥ. Γιώργος Κοντογιάννης κ.α.

Τον πρώτο κύκλο μιας μεγάλης σειράς αναδασώσεων για το 2011 σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή πλειάδας φορέων και εθελοντών, πραγματοποίησε την σήμερα ο ΣΚΑΪ σε Πεντέλη, Ηλεία και Καρδίτσα.
Στην Πεντέλη φυτεύτηκαν 37.000 δέντρα ενώ στην Ηλεία, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πύργου και την Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση 92.3, 15.000 δέντρα στις περιοχές όπου καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του 2007. Πρόκειται για τα χωριά Γεράκι, Αμπελώνας, Καράτουλα, Λάλα, Κρέστενα και Θολό.

Τέλος, την Καρδίτσα φυτεύτηκαν 5.000 νέα φυτά σε μια δενδροφύτευση που σκοπό είχε την αποκατάσταση του Οικολογικού Πάρκου στην περιοχή Καρποχώρι του δήμου Σοφάδων. Η συγκεκριμένη δράση οργανώθηκε από τον ΣΚΑΪ 100.3 και το Ράδιο Θεσσαλία 96.

Η δράση στην Πεντέλη τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Αττικής και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού Όρους.

Να σημειωθεί ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών η δράση στην Πάρνηθα αναβλήθηκε.

Οι δενδροφυτεύσεις έγιναν σε περιοχές που έχουν δημόσιο και δασικό χαρακτήρα και χαρακτηριστικό είναι ότι σε περιοχές που έγιναν οι τεχνητές αναδασώσεις αντιστέκονται στην πίεση για αποχαρακτηρισμούς.

Η επόμενη αναδάσωση του ΣΚΑΪ θα γίνει στις 20 Φεβρουάριου στην Αττική και σε ακόμα δύο περιοχές της Ελλάδας.
(αναδημοσίευση από Skai.gr)
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...