ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Δεμένα τα πλοία για 24 ώρες στις 23 Φεβρουαρίου


Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων...
και με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, συμμετέχοντας στην 24ωρη γενική απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.

"Με την παραπάνω συμμετοχή της στην απεργία της υπερκείμενης τριτοβάθμιας Οργάνωσης, η Διοίκηση της ΠΝΟ στέλνει σαφές, ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει τα κεκτημένα με κόπους και θυσίες ετών εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών, που προστατεύονται από το Σύνταγμα της χώρας και από την κείμενη νομοθεσία, ούτε δε να παραμένει απλός θεατής στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων αυτών, αλλά αντίθετα είναι αποφασισμένη να παλέψει για τα δίκαια, ώριμα και χρονίζοντα αιτήματα της Ομοσπονδίας και των Ελλήνων ναυτεργατών» επισημαίνει η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ είναι:

- Απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, προστασία των θέσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων καθώς και αποτροπή της αποβολής της Ελληνικής σημαίας από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας ΛΟΥΗ, για την οποία η ΠΝΟ είχε προειδοποιήσει με σαφήνεια.

- Άμεση ανάκληση και κατάργηση της νομοθεσίας για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων ναυτεργατών.

- Άμεση υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011.

- Προσέλκυση νέων και παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα.

- Αυστηρή εφαρμογή από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΘΥΝΑΛ της κείμενης νομοθεσίας όπως δεκάμηνη απασχόληση των ναυτεργατών στην Ακτοπλοΐα, ώρες εργασίας κλπ.

- Αναβάθμιση ναυτικής εκπαίδευσης - μετεκπαίδευσης - δημιουργία σχολών για κάθε κλάδο.

- Επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ίδρυση ανεξάρτητου Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ελλήνων ναυτεργατών.

- Κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων (κύριων συντάξεων ΝΑΤ, εφάπαξ παροχών επικουρικών συντάξεων ΚΕΑΝ, ΕΛΟΕΝ) και Εστίας Ναυτικών.

- Σαφής καθορισμός χρονοδιαγράμματος για την αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων των ναυτεργατών στο 80% των εν ενεργεία.

- Διπλασιασμός των χορηγουμένων εφάπαξ από τα Ταμεία Προνοίας Αξιωματικών & Κατωτέρων Πληρωμάτων.

- Το καθεστώς φορολόγησης των εν ενεργεία να ισχύει και για τους συνταξιούχους ναυτικούς.

- Η πλειοψηφία των μελών της Διοίκησης του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.) να περιέλθει στους ναυτεργάτες, ώστε να επιτελεί το ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε σύμφωνα με τη ΔΣ υπ’ αριθ. 9/1920 και να πάψει επιτέλους να αποτελεί γραφείο έκδοσης σημειωμάτων μη προσφερομένων ναυτεργατών.
24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια: