Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Εισαγγελέας: Όλες οι υποψίες στον κατηγορούμενο



Με την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη στο ΜΟΔ Πύργου για την γνωστή υπόθεση της δολοφονίας του εποχιακού δασοπυροσβέστη Βασιλείου Γκότση. Ο άτυχος δασοπυροσβέστης...
... είχε βρεθεί τον Μάιο του 2008 απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, σε αγροτική περιοχή του δήμου Φαρρών Αχαΐας. Αρχικά έμοιαζε να είναι αυτοκτονία όμως η κατάθεση ενός συγγενικού προσώπου του κατηγορούμενου 55χρονου κτηνοτρόφου έδωσε άλλη τροπή στην υπόθεση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iliatora.gr, ο εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Μεϊδάνης, αφού ανέφερε πρώτα όλα τα στοιχεία και τα περιστατικά που υπήρχαν από τις πρώτες καταθέσεις των μαρτύρων, την απολογία του κατηγορούμενου και γενικά οτιδήποτε είχε τεκμηριωθεί μέσα στην δικογραφία, στη συνέχεια έκανε μια πλήρη τοποθέτηση και συσχέτιση όλων αυτών με όσα στοιχεία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην αίθουσα του Δικαστηρίου από τους ίδιους μάρτυρες και τον κατηγορούμενο, το χρονικό διάστημα των τριών τελευταίων μηνών που εξελίχθηκε αυτή η δίκη.

Εστίασε και σύγκρινε χρονικά και τοπικά τα περιστατικά, τονίζοντας ότι το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε σε σημείο έξω από την αγροικία του κατηγορουμένου και οι αρμόδιες αρχές ειδοποιήθηκαν με καθυστέρηση, διότι κάποιος ήθελε να κερδίσει χρόνο. Βάσει των προανακριτικών καταθέσεων των βασικών μαρτύρων από το οικογενειακό περιβάλλον του κατηγορούμενου και φυσικά και από τον ίδιο τον κατηγορούμενο κατά την απολογία του, ο εισαγγελέας  ανεπιφύλακτα ανέφερε ότι διαπίστωσε αρκετές αντιφάσεις στα λεγόμενά τους κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην αίθουσα του Δικαστηρίου.

Απέκλεισε ότι ήταν πράξη αυτοκτονίας και χαρακτήρισε «ερασιτεχνική προσπάθεια» την παρουσίαση του θανάτου του θύματος ως αυτοκτονία. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ήταν άκρως άτοπο και αδιανόητο σε κατάσταση πλήρους αναισθησίας, ύστερα από χτύπημα στο κεφάλι, να μπορεί το ίδιο το θύμα να περιλούσει το κεφάλι του με βενζίνη, να ανάψει το σπίρτο και να πυρποληθεί στο κάθισμα του αυτοκινήτου του.

Τέλος, αφού αναφέρθηκε σε πολλά ακόμη περιστατικά και στοιχεία της δικογραφίας, δείχνοντας στο δικαστήριο και φωτογραφίες που είχαν προσκομισθεί στο φάκελο της δικογραφίας, κάνοντας αναφορά και στην αναπαράσταση, ο εισαγγελέας έκλεισε την πρότασή του λέγοντας ότι κατά την δική του εκτίμηση όλες οι υποψίες στρέφονται εναντίον του κατηγορουμένου.

Η δίκη διεκόπη και η επόμενη συνεδρίαση θα συνεχιστεί την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011, με τις αγορεύσεις των τριών συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας Βασ. Γκότση, οι οποίοι είναι οι κύριοι Κοραντζόπουλος Παναγιώτης, Κρεμμύδας Κων/νος και Αποστολοπουλος Κων/νος, άπαντες δικηγόροι Πατρών.

Επίσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης του 55χρονου κατηγορούμενου που θα αγορεύσουν μετά τους συνηγόρους πολιτική αγωγής, είναι οι κύριοι Αθανασακόπουλος Παναγιώτης και Καρπέτας Νικόλαος, δικηγόροι Αθηνών.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...