Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Προσοχή στην ανατολική & νότια Ελλάδα!



Επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα, τα φαινόμενα όμως στην Ηλεία δεν θα είναι τόσο ισχυρά, όσο στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας, όπου ενδεχομένως κατά τόπους την Πέμπτη τα φαινόμενα να είναι πλημμυρικά.
Από σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011, ο καιρός στην Ηλεία θα επιδεινωθεί σημαντικά με βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και τα ξημερώματα της Πέμπτης 3/2 τοπικά θυελλώδεις.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, αλλά το πρωί της Πέμπτης πιθανό και σε χαμηλότερα υψόμετρα (πάνω από 700 μ.).
Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα είναι κατα βάση ασθενή έως μέτριας έντασης, περισσότερα στα πιο ανατολικά και νότια τμήματα του νομού. Σταδιακά τα φαινόμενα στα δυτικά τμήματα θα σταματήσουν.
Ουσιαστική βελτίωση περιμένουμε την Παρασκευή 4/2.
Μεγάλα ύψη βροχής θα σημειωθούν στο γειτονικό νομό Αρκαδίας, για το λόγο αυτό αυξημένη προσοχή απαιτείται για πιθανή αύξηση της στάθμης των νερών του Αλφειού και ρεμάτων που εισέρχονται απο το γειτονικό νομό.
Επιμέλεια πρόγνωσης: Θεόδωρος Κονδύλης

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης 2/2 ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει:
Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται στη χώρα την Πέμπτη 03/02, η οποία θα έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

α) Ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στην κεντρική και νότια χώρα, με μεγάλα ύψη βροχής στην Πελοπόννησο, Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και μέχρι το τέλος της ημέρας στις Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για πλημμυρικά επεισόδια στις περιοχές αυτές.

β) Ισχυρές χιονοπτώσεις στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

γ) Θυελλώδεις νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι στα νότια τμήματα του Αιγαίου, θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι στα βόρεια τμήματα, ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας οι θυελλώδεις βοριάδες θα επεκταθούν και νοτιότερα.

δ) Την Παρασκευή 04/02 πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ οι βροχές θα συνεχιστούν, με μικρότερη ένταση στις Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...