Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Δίνονται χιλιάδες συντάξεις… σε πεθαμένους


http://www.newsbomb.gr/images/sized/articles/sintaxiouxoi2-425x286.jpgΈφριξαν οι εκπρόσωποι της Τρόικα που παρακολουθούν την εφαρμογή των μέτρων τους στην Ελλάδα, όταν διαπίστωσαν ότι ακόμα και σήμερα δίνονται κάθε μήνα χιλιάδες συνάξεις σε… πεθαμένους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ, στον ΟΓΑ και σε άλλα ταμεία.


Σε δείγμα 510 φακέλων συνταξιούχων ηλικίας άνω των 90 ετών εντοπίστηκαν 328 άτομα στα οποία καταβάλλεται σύνταξη αν κι έχουν πεθάνει.
Μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1. Ασφαλισμένος με τα αρχικά Β.Ε γεννήθηκε το 1905 - πέθανε το 2002 επί 8 έτη του καταβάλλεται κανονικά η σύνταξή του.

2. Αρχικά ασφαλισμένου ΜΓ, έτος γέννησης το 1909 - ημερομηνία θανάτου 22/12/1992, παίρνει δηλαδή κανονικά σύνταξη επί 18 έτη συνεχώς.

3. Αρχικά ασφαλισμένου Λ.Γ, γεννήθηκε το 1910 - πέθανε 18/7/1972, δηλαδή του καταβάλλεται η σύνταξη επί 38 έτη.

Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν χιλιάδες και σε ένα ποσοστό 70% οι συντάξεις αυτές χάνονται στο δρόμο μεταξύ ταμείου και παραλήπτη της σύνταξης, που βέβαια είναι συνήθως παιδί του ασφαλισμένου που έχε αποβιώσει.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΙΚΑ στις 20/9/2010 έστειλε κατεπείγουσα αναφορά στην υπουργό κ.Λούκα Κατσέλη και της υπενθυμίζει ότι: Εδώ και 7 χρόνια υπάρχει πρόταση να γίνει νόμος για την υποχρέωση των υπηρεσιών των ληξιαρχείων να ενημερώνουν αμέσως τον ασφαλιστικό φορέα, όταν ο ασφαλισμένος έχει πεθάνει και για 7 χρόνια καμία κυβέρνηση δεν έδωσε σημασία στην πρόταση αυτή

Να σημειωθεί ότι η ζημιά των ταμείων από αυτές τις συντάξεις ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή, ανέρχεται ετησίως στο ποσό των 2 δις ευρώ.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...