Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

«Έναν ευρωπαϊκό τίτλο με τον Ολυμπιακό»


Η συνέντευξη του Θοδωρή Παπαλουκά

Το όνειρό του να σηκώσει μια ευρωπαϊκή κούπα με τον Ολυμπιακό, πριν «κλείσει» την καριέρα του έκανε γνωστό ο Θοδωρής Παπαλουκάς.
Ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στα δύο σημαντικά ματς με τη Βαλένθια, αλλά και τη … βοήθεια που του δίνει η εμπειρία τόσων ετών.

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», είπε:

Για το ιδανικότερο «κλείσιμο» της καριέρας του στην Ευρωλίγκα: «Μια κούπα ακόμα… Κακά τα ψέματα, το ιδανικό σενάριο για μένα έπειτα από 10 γεμάτες σεζόν στην Ευρωλίγκα θα ήταν να πάρω έναν ευρωπαϊκό τίτλο με τον Ολυμπιακό».

Για τον αγώνα με τη Βαλένθια και τη ρεβάνς στην Ισπανία: «Έχουμε καταλάβει όλοι πως δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον αν θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρωλίγκα και κάναμε μια καλή εμφάνιση. Όλοι παίξαμε άμυνα και δώσαμε το κάτι παραπάνω.

Ξέρουμε εκ των προτέρων πως οι δύο συναντήσεις με τη Βαλένθια θα κρίνουν το μέλλον μας στη διοργάνωση και προς το παρόν έχουμε κερδίσει μόνο την πρώτη».

Για το ρόλο που παίζει η εμπειρία του πλέον στα μις-ματς στην άμυνα: «Σίγουρα παίζει ρόλο και η πείρα, αλλά και η καλή προετοιμασία πριν από τους αγώνες. Ξέρω ότι θα χρειαστεί να μαρκάρω ψηλότερο παίκτη και περιμένω ότι οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την περίσταση. Είναι σημαντικό για την τακτική της ομάδας να αντεπεξέλθω.

Ξέρω ότι είμαι χαμένος από χέρι αν προσπαθήσω να τους σταματήσω ψηλά. Οπότε δουλεύω με τα πόδια, προσπαθώ να μην τους αφήνω να πάρουν καλή θέση και τους χαλάω την ισορροπία πάνω στο σουτ».

Για το αν είναι η τελευταία του σεζόν: «Ειλικρινά δεν ξέρω ακόμα. Το καλό της υπόθεσης είναι πως το κορμί μου αντιδρά πολύ καλά στην δουλειά, καλύτερα απ, ό,τι περίμενα κι εγώ. Πλέον είμαι σίγουρος πως με την καθημερινή διαδικασία που κάνω, το σώμα μου αντέχει μια χαρά. Θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο ο τρόπος που θα τελειώσει η σεζόν με τον Ολυμπιακό, πως θα αισθάνομαι ψυχικά και τι διάθεση θα έχω».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...