Κάθε μέρα… τ’ Άη-Μίτσελ;


Κάθε μέρα… τ’ Άη-Μίτσελ; 
Μετά το «θρίλερ» με τον Παναθηναϊκό, ο Χιμένεθ είπε πως «ο Θεός ήταν ΑΕΚ».

Σήμερα, όμως, ο…
Πανάγαθος ήταν απασχολημένος!

Ο άπιαστος Νέτο έγινε ο επόμενος που εξέθεσε την τραγική άμυνα της ΑΕΚ, o Μπλάνκο δεν έφτανε για να αποτρέψει κι αυτή τη φορά την τιμωρία και ο ψυχωμένος Άρης έφυγε με δίκαιη νίκη (2-1) από το ΟΑΚΑ!

Αποβλήθηκε στο ντεμπούτο του ο Ματέος!

*Πριν την έναρξη του αγώνα -και στο πλαίσιο των βραβεύσεων που έχει καθιερώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ στους παλαίμαχους της ομάδας- τιμήθηκε ο Χρήστος Κωστής! Ο άτυχος πρώην επιθετικός της «Ένωσης» παρέλαβε τιμητική πλακέτα και αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.

Πώς έπαιξε

Με ακόμα περισσότερες αλλαγές (πέραν αυτών που ούτως ή άλλως αναμενόταν, λόγων των απουσιών Λυμπερόπουλου, Καφέ, Καράμπελα, Δέλλα και Γεωργέα) παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ.

Στο 4-2-3-1 του Ανδαλουσιανού, λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Αραμπατζής (προκειμένου να ξεκουραστεί ο Σάχα) και στην άμυνα παρατάχθηκαν -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Νταντόμο, Ματέος (στο ντεμπούτο του), Μανωλάς και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος, Μίτσελ, μπροστά τους οι Σκόκο (αριστερά), Γκερέιρο (κέντρο), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Μπλάνκο.



Μόνο για… σοβαρό σκοπό!

Με διάθεση να… επιβεβαιώσουν το πρόσφατο αγωνιστικό τους παρελθόν, μπήκαν στο ματς οι ομάδες. Την ώρα, λοιπόν, που η ΑΕΚ ξεκινούσε ανάλογα δυνατά με το παιχνίδι της Τετάρτης (ασχέτως της… κατάληξης) και έπαιρνε τον απόλυτο έλεγχο, ο Άρης εξηγούσε -με την ακινδυνότητά του- τους λόγους που διέθετε τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Ε και; Τα στατιστικά (όπως και οι παραδόσεις) είναι για να σπάνε. Διότι, μπορεί οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο ημίωρο να ήταν… απασχολημένοι στη δική τους περιοχή (κυρίως από τους ορεξάτους Μπερνς και Μπλάνκο), ωστόσο όταν μπήκαν για πρώτη φορά σε εκείνη της ΑΕΚ, το… εννοούσαν! Τόσο πολύ, όσο σόκαρε την «Ένωση» το γκολ του Νέτο -προϊόν εξαιρετικής κάθετης από τον Μίσελ.

Μπρος γκρεμός και πίσω… Νέτο!

Μπροστά σε μια κλασική περίπτωση παιχνιδιού «που στραβώνει», ο Χιμένεθ δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Ο Ανδαλουσιανός έκανε αλλαγές σε σύνθεση (Ντιόπ- Μπαχά αντί Μίτσελ-Γκερέιρο) και σύστημα (4-4-2 αντί 4-3-3) και έπαιξε… τα ρέστα του. Παρόλο, λοιπόν, που το «σίγουρο χαρτί» που ονομάζεται Μπλάνκο πήγε αρχικά να τον δικαιώσει (εξαιρετικό τελείωμα στη μοναδική καλή ενέργεια του Σκόκο στο ματς), η άμυνά του έμελλε να τον αφήσει τελικά… ταπί!

Η διαπόμπευση στην οποία υπέβαλε ξανά ο Νέτο όσους προσπάθησαν να τον ανακόψουν στην αντεπίθεση έστειλε τον Άρη στα ουράνια -και τον προπονητή της «Ένωσης»… με χέρια και με πόδια εναντίον του πάγκου του! Αν μπορούσε, δε, ενδεχομένως θα έφερνε δίπλα του σ’ αυτόν σχεδόν… όλους τους μεσοεπιθετικούς του -βλέποντάς τους να «κουτουλάνε» στους άψογα στημένους Θεσσαλονικείς. Τον Ματέος -αντίθετα- δεν χρειάστηκε να επέμβει εκείνος για να περάσει εκτός αγώνα. Το φρόντισε ο ίδιος, κλείνοντας με αποβολή ένα… επιεικώς μέτριο ντεμπούτο.
sporfm

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ