Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Πριν τέσσερα χρόνια ήταν… λαλίστατοι!


Φειδωλά σε δηλώσεις, δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες για το πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας είναι σήμερα τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όμως, πριν από τέσσερα χρόνια, όταν κυβέρνηση ήταν η ΝΔ, κάποια...
...εξουσιοδοτημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν λαλίστατα!

Ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει ο τότε υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, σημερινός υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σχολιάζοντας την εξαγγελία δημοπράτησης που επίσης εύκολα και ανέξοδα είχε κάνει ο τότε υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης. Είχε πει λοιπόν ο κ. Ρόβλιας:

«Ο κ. Λιάπης έκανε σήμερα επίσημη επίσκεψη στο ανύπαρκτο πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Δηλαδή, ο κ. Λιάπης έκανε επίσκεψη στο απόλυτο πουθενά. Επισκέφθηκε ένα φανταστικό έργο, αφού το πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας δεν έχει καν δημοπρατηθεί. Επί τρία χρόνια, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για το πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Ο κ. Λιάπης το θυμήθηκε, μετά από σαράντα μήνες, για να κατασκευάσει μια ακόμα επικοινωνιακή φιέστα. Υπάρχει και όριο στην εικονική πραγματικότητα, κ. Λιάπη, ακόμα και αν είμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Το «φαίνεσθαι» και οι κάμερες είναι αδύνατον να υποκαταστήσουν την ανυπαρξία έργου. Ανυπαρξία έργου, η οποία αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, μετά από δύο, προς τα κάτω, αναθεωρήσεις του Προγράμματος του Γ’ ΚΠΣ «Σιδηρόδρομοι, Αστικές Συγκοινωνίες, Αεροδρόμια», η απορροφητικότητά του υπολείπεται κατά 45%. Δυστυχώς για τον κ. Λιάπη, οι επισκέψεις σε ανύπαρκτα έργα είναι αδύνατον να αυξήσουν την απορροφητικότητα του Προγράμματός του, ούτε να αποτρέψουν τις περαιτέρω δραματικές απώλειες πόρων του Υπουργείου του από το Γ’ Κ.Π.Σ».


Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε…

Πέλεκυς
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...