Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Έμειναν με τις βαλίστες στο χέρι...


Με τις βαλίτσες τους ανά χείρας οι μαθητές και οι μαθήτριες της πρώτης τάξης του...
15ου Λυκείου Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το τουριστικό γραφείο Superior στο κέντρο της πόλης, που έχει βαρέσει «κανόνι».

Ηξεραν ότι δεν θα ταξίδευαν για την Κωνσταντινούπολη, αφού η πενθήμερη εκδρομή τους είχε ματαιωθεί, αλλά θέλησαν να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον συμβολικό τρόπο δίνοντας κανονικά ραντεβού την ώρα που θα αναχωρούσαν τα τουριστικά λεωφορεία.


Προπλήρωσαν Εκεί ήταν και οι γονείς των 40 μαθητών, οι οποίοι είχαν προπληρώσει για την εκδρομή περισσότερα από 6.000 ευρώ για να πληροφορηθούν την περασμένη Παρασκευή ότι αυτή ματαιώνεται, με το αιτιολογικό ότι ένας από τους ιδιοκτήτες του πρακτορείου έχει αποχωρήσει.

Χθες βρήκαν το γραφείο κλειστό και αποχώρησαν λίγη ώρα αργότερα, προαναγγέλλοντας την κατάθεση μήνυσης για υπεξαίρεση, αλλά και συντονισμένες διαμαρτυρίες με μαθητές και γονείς άλλων σχολείων.

Μήνυση θα καταθέσει και ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Ασβεστοχωρίου, που είχε προγραμματίσει τετραήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα για τους μαθητές των δύο πρώτων τάξεων προκαταβάλλοντας 9.400 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Δ. Μαντούσης, δήλωσε πως σήμερα θα προχωρήσει στη διαγραφή του «Superior» από την Ενωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο πρακτορείο φαίνεται πως έχει συνάψει συμφωνίες με εννέα σχολεία για εκδρομές, ενώ το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης ανέρχεται περίπου στις 45.000 ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα έμειναν «ξεκρέμαστοι» οι μαθητές του 1ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης, όταν φτάνοντας στη Βαρκελώνη διαπίστωσαν πως δεν είχε πληρωθεί το ξενοδοχείο και τα χρήματα καταβλήθηκαν από τον δήμο.
24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...