Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ρυθμίσεις-ανάσα για δάνεια και κάρτες



Καταναλωτικά και κάρτες που έχουν πολύ υψηλά επιτόκια, αλλά κυρίως στεγαστικά που έχουν μεγάλα ποσά

είναι τα δάνεια που έχουν πάρει οι πολίτες είναι τα δάνεια που απασχολούν κυρίως τις τράπεζες καθώς έχουν αξία περί τα 50 δισεκατομμύρια και στην πλειοψηφία τους υπάρχει πρόβλημα αποπληρωμής.
Έτσι και πριν το πρόβλημα γιγαντωθεί έρχεται μια σειρά μέτρων από τις ίδιες τις τράπεζες για να διευκολυνθούν οι καταναλωτές.

Πλέον επανεξετάζονται όλοι οι όροι και οι τράπεζες ετοιμάζουν πακέτα μείωσης του ποσού των δόσεων με ταυτόχρονη αύξηση του χρόνου αποπληρωμής.

Παράλληλα και για τα ποσά που καθυστερούντα ι για να μη δημιουργηθούν φαινόμενα όπως εκείνα των λεγόμενων ¨πανοτοκίων” που στο παρελθόν προκάλεσαν τριγμούς οι τράπεζες ετοιμάζουν μείωση στους τόκους των καθυστερούμενων οφειλών.

Ωφελημένοι όμως θα βρεθούν και όσοι καταφέρνουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους καθώς ανά τράπεζα εξετάζονται πακέτα διαφόρων εκπτώσεων ή μπόνους, όπως η μείωση του επιτοκίου.
Όλα αυτά βέβαια καθώς ήδη το 10% των στεγαστικών δανείων δεν εξυπηρετούνται κανονικά ενώ το ποσοστό διπλασιάζεται όταν μιλάει κανείς για καταναλωτικά τα οποία αν και συνήθως είναι μικρά ποσά έχουν πολλαπλάσια επιτόκια.
NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...