Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Το γέλιο πράγματι μακραίνει τη ζωή


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-Jwb7SfGy18qZuJRcrXaHhZ4pxTtakzX3bRjEVYmC-1f4lA5bLB-FztNCd3qSOP66Bc9I5mDqDhfMGYM62gPx9FhXf6xEqpr8WxA1zaoz8NoTNroRSJuVANKv1BLM2LBWwfbmGLMOxUq7/s400/smile.jpgΤο γέλιο πράγματι μακραίνει τη ζωή και ο λόγος είναι ότι επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος… Οσο ασύνδετο κι αν ακούγεται σε πρώτη ανάγνωση, νέα έρευνα αποκάλυψε ότι το γέλιο επιταχύνει την επούλωση των πληγών, επειδή πυροδοτεί τον παραπάνω μηχανισμό.
 
 Η έρευνα, που διήρκεσε πέντε χρόνια και αφορούσε ασθενείς με έλκη στα...



πόδια, έδειξε ότι όσοι γελούσαν από την καρδιά τους προκαλούσαν διέγερση του διαφράγματός τους, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό.

Αυτός ο μηχανισμός, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές του School of Healthcare του Πανεπιστημίου του Leeds, σίγουρα λειτούργησε στην επούλωση των τραυμάτων των ποδιών των ασθενών.

« Ξεχάστε την τεχνολογία. Η καλύτερη συνταγή για τους ασθενείς με έλκη στα άκρα είναι η καλή ποιότητα περίθαλψης και ένα καλό γέλιο κάπου-κάπου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στην «British Medical Journal».

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι το γέλιο μπορεί να προλάβει τις καρδιοπάθειες. Το Loma Linda University στην Καλιφόρνια μελέτησε γυναίκες και άντρες που έπαιρναν φάρμακα για τον διαβήτη, την υπέρταση και την υψηλή χοληστερόλη.

Σε αυτούς που είχε «συνταγογραφηθεί» γέλιο υπό τη μορφή 30 λεπτών παρακολούθησης κωμωδίας κάθε μέρα διαπιστώθηκε μείωση των στρεσογόνων ορμονών, οι οποίες παίζουν ρόλο στις καρδιοπάθειες.


24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...