Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ηλεία: Εφοριακοί υπάλληλοι »δάγκωναν» φορολογούμενους!



Bαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν 11 εφοριακοί που υπηρετούσαν στα Κρέστενα και τον Πύργο…

που φέρονται ότι είχαν στήσει φαγοπότι στην υπηρεσία τους, τόσο σε βάρος του Δημοσίου όσο και σε φορολογούμενους της περιοχής.

Η υπόθεση έχει ξεκινήσει να εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας μετά από πολλές αναβολές, αφού το σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί… το 2000.

Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με το dete.gr, φέρονται ότι βεβαίωναν σε φορολογούμενους πολλαπλάσιους φόρους από τους προβλεπόμενους. Οι φορολογούμενοι πλήρωναν τα συγκεκριμένα ποσά και οι εφοριακοί «καρπώνονταν» την διαφορά.

Επίσης κατά το κατηγορητήριο υπέβαλλαν στην ΔΟΥ δηλώσεις με πλαστά, εικονικά παραστατικά για δήθεν ιατρικές πράξεις που είχαν κάνει και με τον τρόπο αυτό πετύχαιναν να έχουν φοροαπαλλαγές. Επιπλέον οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κρεστένων Ηλείας είχαν εκμεταλλευτεί τη θέση τους και είχαν αξιοποιήσει τα «παράθυρα» της φορολογικής νομοθεσίας.

Με το πρόσχημα του κλεισίματος βιβλίων πενταετίας, είχαν δημιουργήσει μία κερδοφόρα επιχείρηση αποκομίζοντας δεκάδες εκατομμύρια δραχμές. Πλησίαζαν επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, τους ενημέρωναν πως τους είχαν επιβάλλει τεράστια πρόστιμα, τους ζητούσαν μικρότερα ποσά για να «κλείσουν» υποθέσεις, όμως δεν απέδιδαν τα χρήματα στην υπηρεσία τους.

Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους υποστήριξαν πως πολλά από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται έχουν παραγραφεί και θεωρούν άκυρη την παραπομπή τους στο Δικαστήριο. Η δίκη συνεχίζεται στις 24 Μαρτίου.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...