Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Το ζεϊμπέκικο ενός νεαρού και ταλαντούχου Ηλείου (βίντεο)


Το ζεϊμπέκικο ενός νεαρού και ταλαντούχου Ηλείου (βίντεο)
Ο Γιώργος Αργυρόπουλος.
Από τεσσάρων χρόνων, ο Γιώργος Αργυρόπουλος, βλέποντας τους δικούς του να τον χειροκροτούν και να του ζητούν να ξανατραγουδήσει το «Ένα λεπτό περιπτερά» του μεγάλου Στράτου Διονυσίου, κατάλαβε ότι...
...το λαϊκό τραγούδι θα τον ακολουθούσε στην υπόλοιπη ζωή του.

Στα 13 του και ενώ μέχρι τότε τραγουδούσε πολύ ωραία, άρχισε να ασχολείται με τα μουσικά όργανα, ξεκινώντας από ένα μπαγλαμαδάκι.

Λίγο αργότερα πέρασε στο μπουζούκι, άρχισε να ασχολείται με τη σύνθεση τραγουδιών και τα τρία τελευταία χρόνια παίζει επίσης κιθάρα και αρμόνιο. Γεννημένος στο Λαμπέτι του Πύργου όπου και ζει, ο 26χρονος σήμερα Γιώργος έχει να επιδείξει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο ταλέντο στη σύνθεση λαϊκής μουσικής.

Όταν πήγαινε στην Α΄ Λυκείου έστειλε κάποιο δικό του τραγούδι σ’ έναν επαγγελματία του είδους, χωρίς όμως να πάρει απάντηση. Αυτό τον πείσμωσε και από τότε άρχισε να γράφει τραγούδια και να ασχολείται πιο παθιασμένα με τη λαϊκή μουσική. «Πάντα ακολουθώ αυτό που λέει η ψυχή μου», δήλωσε στο iliatora.gr, τονίζοντας ότι ποτέ δεν δούλεψε σαν επαγγελματίας μουσικός εκτός από κάποιες περιστασιακές εμφανίσεις σε μικρά μαγαζάκια κατά την διάρκεια των σπουδών του (είναι ραδιολόγος – ακτινολόγος).

Πρόσφατα, ένα από τα τραγούδια του, ένα ωραίο ζεϊμπέκικο από τα τριάντα περίπου που έγραψε όσο ασχολείται με τη μουσική, αποφάσισε να το ενορχηστρώσει σε επαγγελματικό στούντιο.

Το ηχογραφημένο κομμάτι ανέβηκε πριν λίγες μέρες στο Youtube και αυτό ήταν το πρώτο δειλό αλλά αποφασιστικό βήμα του Γιώργου προς τη διάδοση της μουσικής του δεξιοτεχνίας.

Η υποδοχή του κομματιού που φέρει τον τίτλο «Της μοναξιάς μου ο χορός», μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξαιρετική, καθώς μέχρι και πριν από λίγο έχει συγκεντρώσει μόνο θετικές ψήφους (likes).

Όπως ο ίδιος μας είπε, στόχος του είναι τα τραγούδια του να φτάσουν κάποια στιγμή στη δισκογραφία. Ο δρόμος είναι σίγουρα δύσκολος, όμως ο Γιώργος Αργυρόπουλος έχει ένα πολύ σημαντικό εφόδιο: το μεγάλο του ταλέντο, που είναι βέβαιο ότι θα τον βοηθήσει να πλησιάσει και να κατακτήσει τελικά τον στόχο του.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...