Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Μετά τον παγετό, ήρθε και το χαλάζι...
Επικαιρότητα ( 19/03/2011 14:45 )
Μετά τον παγετό, ήρθε και το χαλάζι...
φωτο αρχείου
Η ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 10 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή Δουνεϊκων, Καρδαμά και Αμαλιάδας, ήρθε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις λίγες καλλιέργειες που είχαν απομείνει αλώβητες από τον παγετό που είχε προηγηθεί πριν μερικές ημέρες. 


 

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές για ζημιές και σε καλλιέργειες στην περιοχή της Βάρδας αλλά και των Λεχαινών, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε τις περιοχές αυτές.



Όπως δήλωσε στο iliatora.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δουνεϊκων Γιώργος Αχαμνός, η χαλαζόπτωση αποτελείωσε μεταξύ άλλων πατατοκαλλιέργειες, περιβόλια και ελιές.

Τόνισε δε πως οι αγρότες ακόμη περιμένουν τον ΕΛΓΑ να εκτιμήσει τις προ δεκαημέρου καταστροφές  και μετέφερε το αίτημα τους για άμεση εκτίμηση των καταστροφών που προκάλεσαν ο παγετός και η σημερινή χαλαζόπτωση, ώστε να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...