Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ξεσηκωμός στο Facebook για τους αδικοχαμένους άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ


Διαβάστε τα μηνύματα φίλων, συναδέλφων αλλά και «αντιπάλων»...

Αυτή η χώρα σκοτώνει τα παιδιά της! Δύο παιδιά 23 χρονών σκοτωθήκανε! Μπορούσε να ήταν ο γιος σας, ο σύντροφός σας, οι φίλοι σας, ο συνάδελφός σας. Καλό παράδεισο, παιδιά…

Ξεχειλίζει η οργή (και) στο Facebook για τους δύο νεαρούς αστυνομικούς που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από αδίστακτους κακοποιούς, στην περιοχή του Ρέντη.

Συνάδελφοι, γνωστοί, αλλά και εκατοντάδες άγνωστοι δηλώνουν τη λύπη τους (και την οργή τους) στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για τον άδικο χαμό των δύο αστυνομικών. Τον 22χρονο Γιώργο Σκυλογιάννη και τον 23χρονο φίλο του, Γιάννη Ευαγγελινό.

Εκατοντάδες μέλη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, εκφράζουν την οργή τους για το μακελειό, τη συμπαράστασή τους στις μανάδες των παιδιών.



Συνάδελφοι των θυμάτων ξεσπούν. Καταγγέλλουν. Θυμώνουν… «Κανείς δεν ενδιαφέρεται! Κανένας! Δεν μας υπολογίζουν καν, μας θεωρούν αναλώσιμους και μη αναντικατάστατους. Βγαίνουν έξω και γαζώνουν με τα πιο δυνατά πολεμικά όπλα που υπάρχουν. Και εμείς βρισκόμαστε σε αυτή τη μάχη εκτεθειμένοι. Ποιος θα τον κλάψει; Ποιος θα νοιαστεί;», αναφέρει ένα από εκατοντάδες σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο group «Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.».

Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, πολλοί από τους φίλους των δύο αστυνομικών έχουν αντικαταστήσει τη φωτογραφία τους στο Facebook με μία μαύρη κορδέλα και το μήνυμα «Αντίο, Γιώργο», «Αντίο, Γιάννη».



Μια πένθιμη μαύρη κορδέλα «σκεπάζει» και το έμβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας στο group της στο Facebook. Τα μηνύματα είναι αναρίθμητα: «Οι λέξεις μού έχουν τελειώσει. Κλάμα, λύπη, οργή και θυμός γίνονται ένα αυτές τις ώρες. Και ο δεύτερος συνάδελφός μας είναι νεκρός. Δεν υπάρχουν λόγια. Τίποτα. Καλή σας νύχτα… Θοδωρής. Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.». «Καλό ταξίδι, Γιάννη. Καλό ταξίδι, Γιώργο».

Κάποιοι καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 22.00 στο Σύνταγμα. Κάποιοι άλλοι, που σε διαδηλώσεις ήταν απέναντι από τους αστυνομικούς, γράφουν: «Όσο και αντίθεση να έχουμε μαζί σας, ειδικά στις2 διαδηλώσεις, είναι άδικο νέοι άνθρωποι να φεύγουν με αυτόν τον τρόπο. Η λύπη μου είναι δεδομένη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα τους. Μα και για κάθε δικό σας που φεύγει άδικα πονάω. Καλό κουράγιο παιδιά».
24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...