Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Τρόικα: βάλτε λουκέτα και στο Δημόσιο



- Νέες περικοπές σε μισθούς και δαπάνες ζητάει η Τρόικα
- Πώληση ή λουκέτο για ΔΕΚΟ και Οργανισμούς το “σχέδιο” εξυγίανσης
- Στις τρεις το μεσημέρι το κρίσιμο ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών

Την άλλη φορά ¨πρότειναν¨ εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και η Κυβέρνηση βγήκε... στο βουνό αντιδρώντας. Ύστερα η ίδια η Κυβέρνηση βάφτισε την εκπόίηση... αξιοποίηση και το αντάρτικο ξεχάστηκε. Τότε η τρόικα μας έλεγε ότι το ελληνικό πρόγραμμα πάει καλά.

Τώρα το κλίμα έχει αλλάξει. Από παντού εκτός συνόρων κυρίως μας λένε ότι τίποτε δεν έχει πάει καλά. Η τρόικα ζητάει κι άλλο “αίμα” και αυτή τη φορά δεν έρχεται να προτείνει, αλλά να απαιτήσει εδώ και τώρα σκληρά μέτρα τα οποία έχουν υπογραφεί στο μνημόνιο, αλλά δεν έχουν (ακόμη) παρθεί.

Τι ζητάει η τρόικα;

-Μείωση των δαπανών για ΔΕΚΟ, Δήμους, Νοσοκομεία 20%. Όλα αυτά την ώρα που τα έξοδα έχουν... φτάσει στο ναδίρ.

-Μείωση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή νέα μείωση μισθών, αν και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει (ξανά) για το αντίθετο και μιλάει μόνο για τα υψηλά κλιμάκια.

-Λουκέτα σε οργανισμούς του Δημοσίου οι οποίοι δεν έχουν ελπίδες εξυγίανσης. Αυτά τα λουκέτα έχουν αποφασιστεί εδώ και μήνες, όμως ακόμη δεν έχουν μπει και αναρωτιέται κανείς γιατί ή αν μιλάμε για τους ήδη γνωστούς οργανισμούς ή αν η λίστα έχει μεγαλώσει.

Όλα αυτά βέβαια θα τα μάθουμε με λεπτομέρειες ... Παρασκευή πριν του Λαζάρου, μετά θα μπει η Μεγάλη Εβδομάδα.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...