Πλαστά χαρτονομίσματα, καμπάνες κι ένα τρένο που δε σφυρίζει πια...


Τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν από τις Αρχές, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, με πλαστά χαρτονομίσματα. Στην πρώτη, δύο υπήκοοι Αλβανίας ήταν έτοιμοι να γεμίσουν τον Πύργο με πλαστά πενηντάευρα. Στη δεύτερη...
... ένα ζευγάρι Ρουμάνων ψώνιζε με πλαστά πενηντάευρα κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Ένας έλεγχος των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, στις 4.30 τα ξημερώματα, "έβγαλε λαγό". Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο υπηκόους Αλβανίας, έναν 26χρονο και έναν 27χρονο, να κυκλοφορούν μέσα στο σκοτάδι. Μόλις ο 26χρονος  αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, κάτι πέταξε στο δρόμο.

Ήταν, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, 17 πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ. Τα οκτώ έφεραν έναν ίδιο αριθμό και τα υπόλοιπα εννέα επίσης έναν άλλο ίδιο αριθμό. Στον έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν μεταξύ άλλων 624,30 ευρώ σε γνήσια χαρτονομίσματα. Στην κατοχή του 27χρονου φίλου του βρέθηκε επίσης ένα πλαστό χαρτονόμισμα, με αριθμό σειράς όμοιο με τα οκτώ από τα 17 που πέταξε ο ομοεθνής του.

Στη δεύτερη περίπτωση στα Λεχαινά, ένας νεαρός Ρουμάνος πήγε να ψωνίσει μια κάρτα κινητής τηλεφωνίας, αξίας 10 ευρώ, με χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ. Πήρε τα ρέστα και έφυγε. Λίγο αργότερα μπήκε στο ίδιο κατάστημα για ψώνια ένα ζευγάρι Ρουμάνων.

Πήραν δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας, συνολικής αξίας 10 ευρώ, πλήρωσαν κι αυτοί με χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ, πήραν τα ρέστα και έφυγαν. Η περίεργη συμπεριφορά τους κίνησε υποψίες στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος κι έτσι έλεγξε τα χαρτονομίσματα, τα οποία έφεραν τον ίδιο αριθμό.

Ενημέρωσε την Αστυνομία που μετά από έρευνες εντόπισε το πρωί το ζευγάρι των Ρουμάνων και τους συνέλαβε. Οι δύο δράστες αρνήθηκαν την εμπλοκή τους, όμως αναγνωρίστηκαν από την παθούσα. Ο πρώτος Ρουμάνος αναζητείται.

Πάει κι άλλη καμπάνα...

Στην θέση «Φρασινιά» του Τ.Δ. Κατσαρού στον Πύργο, ξαναχτύπησαν οι κλέφτες της καμπάνας. Από το ξωκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πήραν την καμπάνα, βάρους 45-50 κιλών.

Και τώρα που σταμάτησε το τρένο...

Για να πάρουν έξι μπαταρίες, άγνωστοι έκλεψαν το ηλεκτρονικό σύστημα ανύψωσης της προστατευτικής μπάρας από ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση, στη Βάρδα.

Από τη σιδηροδρομική γραμμή που διασχίζει τα Λαστέϊκα, άγνωστοι έκλεψαν 16 σιδερένιους συνδέσμους με μπουλόνια.

Στα συνήθη...

Στον Αγ. Γεώργιο Πύργου, οι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι αλλοδαπής από την Αλβανία και "σήκωσαν" ηλεκτρικές συσκευές, συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.

Θύμα πορτοφολά έπεσε μια γυναίκα που ψώνιζε μέσα σε κατάστημα ρούχων στον Πύργο. Είχε αφήσει την τσάντα της πάνω σε πάγκο και την ώρα που δοκίμαζε ρούχα κάποιος το εκμεταλλεύτηκε για να την... ελαφρώσει κατά 1750 ευρώ.

Στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης κάποιοι τα έβαλαν με τις κολώνες ηλεκτροφωτισμού. Μέσα στη νύχτα έσπασαν τα φανάρια με τις λάμπες σε είκοσι κολώνες, προκαλώντας φθορές ύψους 1.200 ευρώ.

Στη λαϊκή αγορά του Βαρθολομιού, άγνωστος ελαφροχέρης πήρε από τσάντα το πορτοφόλι μιας γυναίκας που περιείχε την ταυτότητά της, δύο κάρτες ανάληψης και το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ.

Στην περιοχή «Καπανδρίτι» του Αλποχωρίου οι διαρρήκτες μπήκαν σε αγροικία και πήραν ένα σκαπτικό μηχάνημα, ένα χορτοκοπτικό, μια γεννήτρια και δύο αλυσοπρίονα απροσδιόριστης αξίας.

Στον Πύργο άγνωστοι διέρρηξαν το 4ο Νηπιαγωγείο για να πάρουν ένα στερεοφωνικό συγκρότημα και ένα cd player, συνολικής αξίας 280 ευρώ.

Στην Αμαλιάδα άγνωστοι μπήκαν σε σπίτι και πήραν 750 ευρώ από το συρτάρι κομοδίνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ