Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Προσφορές στα τσιγάρα



Σε έξυπνα τερτίπια και προσφορές φαίνεται ότι ρίχτηκαν οι καπνοβιομηχανίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πτώση στις πωλήσεις. Φτηνότερα σήματα στα πακέτα ήδη στα πρώτα περίπτερα.

Η συσκευασία των δύο πακέτων τσιγάρων στα 7,5 ευρώ, όταν το ένα πακέτο της ακριβής κατηγορίας πωλείται 4 ευρώ και τα δύο 8 ευρώ
Οικονομικά τρικ σκαρφίστηκε η καπνοβιομηχανία για να κρατήσει τους καπνιστές πελάτες της και προχώρησε σε προσφορές και σε νέα φθηνότερα σήματα, για να περιορίσει την πτώση των πωλήσεων των τσιγάρων.

Οι ισχυροί της αγοράς έκαναν τα πρώτα βήματα και αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες. Τα πρώτα περίπτερα και αρκετά σημεία πώλησης καπνού και τσιγάρων έχουν παραλάβει τα καινούργια προϊόντα με χαμηλότερες τιμές.

Η συσκευασία των δύο πακέτων τσιγάρων πωλείται φθηνότερα κατά 50 λεπτά και η τελική του τιμή διαμορφώνεται στα 7,5 ευρώ, όταν το ένα πακέτο της «ακριβής κατηγορίας πωλείται 4 ευρώ και τα δύο 8 ευρώ.


Ολες οι εταιρείες δίνουν μάχες για να διατηρήσουν τα μερίδια αγοράς τους και όσες έχουν την οικονομική δυνατότητα, διεκδικούν την αύξηση των μεριδίων τους με νέες επιθετικές κινήσεις.
Η τακτική τους είναι οι χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα και το επιτυγχάνουν κάνοντας λίφτινγκ στα παλιά σήματα, αφού αλλάζουν τη συσκευασία βάζοντας διαφορετικά χρώματα και σε κάποιες περιπτώσεις μειώνουν και τις διαστάσεις του τσιγάρου και των πακέτων.

Η νέα πολιτική θα διαμορφώσει χαμηλότερες τιμές έως 20 λεπτά ανά συσκευασία. Αρκετά πακέτα της μεσαίας κατηγορίας πωλούνται κάτω από τα 3 ευρώ, όταν στην πλειονότητά τους πωλούνται από 3,20 έως 3,5 ευρώ.

Οι μάχες των προσφορών όμως δεν θα φέρουν περισσότερα κέρδη στους περιπτερούχους, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα εξοντωθεί ο κλάδος των πρατηριούχων - προμηθευτών τσιγάρων, καθώς θα χάσουν και τα λιγοστά κέρδη που τους άφησε ο πρόσφατος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Το ποσοστό τους καθορίστηκε στο 8,3% από 14,8%, των περιπτερούχων ανήλθε στο 31,3% από 24,8% και το υπόλοιπο ποσοστό 60,4% πηγαίνει στην καπνοβιομηχανία.

Οι τελευταίες εξελίξεις της καπνοβιομηχανίας περιορίζουν τη δυναμική της διάταξης του υφυπουργού Δημήτρη Κουσελά, που καθόρισε ποσοστά κέρδους με σκοπό την προστασία των εισοδημάτων των περιπτερούχων, τα οποία όμως αναμένεται να μειωθούν, αφού πέφτουν οι τελικές τιμές πώλησης των τσιγάρων.
news 247
 Και ύστερα από αυτά θα θυμηθούμε τα λόγια του αειμνήστου Χαρίλαου .....<<Δυστηχώς Επτωχεύσαμεν>>!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...