Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

«Αίσχος» φωνάζουν οι «αγανακτισμένοι»


Ξεπερνούν τις 20.000 οι πολίτες, που κινητοποιήθηκαν μέσω του facebook στα πρότυπα των Ισπανών «Αγανακτισμένων»,
συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα κυβερνητικά μέτρα. Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, οι συγκεντρωμένοι αγγίζουν τις 20.000. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως  «αίσχος» και «κλέφτες» ενώ τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

Άλλα συνθήματα, που φωνάζουν είναι: «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω», «να καεί, να καεί το μπ…η Βουλή». Επίσης αποδοκιμάζουν όποιον βουλευτή εμφανίζεται στο χώρο του Κοινοβουλίου.

Στην κεφαλη της συγκέντρωσης υπάρχει ένα τεράστιο πανό με μια ισπανική σημαία και το οποίο γράφει: «Έχουμε ξυπνήσει. Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν».Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στη Βουλή αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί το παραμικρό.
Και η ΓΕΝΟΠ στο Σύνταγμα
Στο Σύνταγμα έφθασαν και οι διαδηλωτές της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης στη Χαλκοκονδύλη, διαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη ιδιωτικοποίησή της. Στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ παρελαύνουν και γερανοφόρα οχήματα της ΔΕΗ.


Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται επίσης στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Οι ακτιβιστές δηλώνουν, πως δεν έχουν κομματική καθοδήγηση και χρωματισμό, ενώ σε πρόσκλησή τους, μερικοί εξ αυτών καυτηριάζουν την «παθητική», όπως τη χαρακτηρίζουν στάση των Ελλήνων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, προηγήθηκε το σύνθημα των Ισπανών διαδηλωτών «κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», που όπως φαίνεται ενόχλησε και κινητοποίησε τους «αγανακτισμένους.»
«Αγανάκτησε» όλη η χώρα
Εκτός από την Αθήνα, «αγανακτισμένοι» πολίτες πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκη, έχοντας ως κεντρικό τους σύνθημα το «κλέφτες – κλέφτες».
Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, αφού πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι.
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, ενώ και σε άλλες πολλές πόλεις της χώρας, ο κόσμος στέλνει το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση για τα σκληρά μέτρα που έχει πάρει.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...