Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ήταν Champions League μέχρι το… 53’ …



Παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του επικρατώντας με 5-1 του Ολυμπιακού Βόλου στην Τούμπα, η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα ο «Δικέφαλος» να μείνει εκτός Champions League.

Όσο πιθανό φάνταζε να προσγειωθεί κοράκι μέσα στο σπίτι ενός «Δικέφαλου αετού», άλλο τόσο φάνταζε ο ΠΑΟΚ να έχει δυο αναγκαστικές αλλαγές πριν το μισάωρο!
Τελικά στο γήπεδο της «Τούμπας» συνέβησαν και τα δύο, ωστόσο ούτε το συμπαθές (;) πτηνό, ούτε ο κατακερματισμός των πλάνων του Μάκη Χάβου (αναγκαστικές αλλαγές του Μπαλάφα στο 19΄ και του Χαλκιά στο 30’), υποχρέωσαν τον «Δικέφαλο» σε χαμηλή πτήση. Κάθε άλλο…
Πριν προλάβει μάλιστα να ιδρώσει η πρώτη φανέλα της αναμέτρησης, ο Σαλπιγγίδης φιλούσε την δικιά του, πανηγυρίζοντας το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης!
Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μόλις 12 δευτερόλεπτα και πέντε πάσες προκειμένου να στείλουν την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Γιακούποβιτς! Μετά από ωραία κάθετη του Βιεϊρίνια στον Λίνο, ο Πορτογάλος από τα αριστερά γύριζε παράλληλα την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο διεθνής επιθετικός με προβολή έδινε το έναυσμα για πανηγυρισμούς από τα αποδυτήρια!

Ο υποτονικός Ολυμπιακός Βόλου από την αρχή της αναμέτρησης έδειχνε τη διάθεση να στρογγυλοκαθίσει ξεδιάντροπα πάνω στο μαξιλαράκι της… ήττας και από την πλευρά του οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, σαν καλοί οικοδεσπότες δεν θέλησαν να τους ξεβολέψουν φλερτάροντας με την αυτοκτονία!
Βρισκόμενοι σε διαρκή επιθετικό οίστρο, οι γηπεδούχοι έδειξαν τις προθέσεις τους με το καλημέρα! Τα μακρινά σουτ των Βιεϊρίνια, Λίνο ήταν απλά οι προειδοποιήσεις πριν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ για το φετινό πρωτάθλημα, διέταζε την μπάλα να καταλήξει στο αριστερό παραθυράκι του Σέρβου πορτιέρο με εκπληκτικό σουτ από τα 25 περίπου μέτρα!

Την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι έκαναν όνειρα Ευρώπης με το μυαλό τους να βρίσκεται μάλλον στις καλοκαιρινές διακοπές (χαρακτηριστικό πως σε όλο το πρώτο μέρος υποτίθεται πως… απείλησαν μόνο με την κεφαλιά του Γκότοβου στο 10’ και το φάουλ του Σολάκη στο 43’ ), οι γηπεδούχοι πάταγαν φρένο και ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε δραματικά. Ο Βιεϊρίνια όμως πήρε δραστικά μέτρα γι αυτό και από εκτελεστής θέλησε να γίνει δημιουργός. Τόσο όμως ο Σαλπιγγίδης, όσο και ο Φωτάκης, θα πετάξουν στα σκουπίδια τις πάσες του Πορτογάλου στην ίδια φάση (26’) με τον Γιακούποβιτς να αρνείται σε αμφότερους το 3-0!

Και αφού κανένας παίκτης του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί σε τεχνική και εκτελεστική δεινότητα τον καλύτερο παίκτη του γηπέδου, Βιεϊρίνια, Αρίας και Σνάουτσερ είπαν να συνεργαστούν μήπως και κλέψουν λίγο από τη δόξα!
Ο Σνάουτσερ μοίραζε σακούλες στον Άλβαρες από τα δεξιά και ο Κολομβιανός με βολίδα από το ύψος της περιοχής στο 40’, δεν άφηνε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιακούποβιτς!

Και αν αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Αρίας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Μουσλίμοβιτς στην τελευταία του παράσταση αποχαιρετούσε το κοινό της Τούμπας με τον καλύτερο τρόπο, σημειώνοντας το τελευταίο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Και αν στο 51’ ο Γιακούποβιτς ξεγελάστηκε από το σουτ του Σαλπιγγίδη που βρήκε πάνω στον Γκότοβο (4-0), στο 67’ θα παρακολουθούσε απλά την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, αφού ο Βόσνιος επιθετικός δεν θα επηρεαστεί από τη μοναξιά στην περιοχή του Βόλου και με πλασέ θα γράψει το καλύτερο τέλος στη θητεία του στη Θεσσαλονίκη.
Τις δυο κόκκινες (δεύτερη κίτρινη σε Σαβίνι στο 83’ και Σολάκη στο 87’), αλλά και τη μείωση του σκορ από τον Ολυμπιακό (Μαρίν στο 83' με εκτέλεση πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σαβίνι πάνω στον Σολάκη) ελάχιστοι θα τα θυμούνται μετά από χρόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...