Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Συμπαραστάθηκαν στον κατηγορούμενο συνάδελφο τους


Συμπαραστάθηκαν στον κατηγορούμενο συνάδελφο τους
φωτογραφίες από http://www.katsimpelis.gr/

Στο Δικαστικό Μέγαρο της πρωτεύουσας του νομού βρέθηκαν σήμερα δεκάδες εκπαιδευτικοί του Πύργου για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στον γυμναστή που κατηγορείται ότι χτύπησε έναν μαθητή του...
... ηλικίας 7,5 ετών, καθώς θεωρούν ότι ο συνάδελφος τους κατηγορείται άδικα.
Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε.

Να υπενθυμίσουμε πως για την υπόθεση αυτή ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου πραγματοποίησε σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (διαβάστε στα "σχετικά άρθρα").

Σε δηλώσεις του ο Γραμματέας του Συλλόγου Αθανάσιος Κατσίμπελης ανέφερε μεταξύ άλλων: "Αντέδρασαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί στον Πύργο Ηλείας, γιατί θίχτηκε η αξιοπρέπειά τους, στο πρόσωπο ενός συναδέλφου τους που, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στο σχολείο του, κατηγορείται άδικα και προσάγεται να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για «ξυλοδαρμό» ανηλίκου. Αντέδρασαν γιατί δεν δέχονται να ποινικοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία και να καταλήγουν συνάδελφοι από τη σχολική τάξη στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η σημερινή κινητοποίηση των δασκάλων του Πύργου Ηλείας στέλνει μήνυμα ελπίδας και ενότητας από ένα υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους δασκάλους, που ενώ έχουν φανερά γυρίσει την πλάτη σε συνδικαλιστικές δράσεις παλαιοκομματικού τύπου, εμπιστεύονται και υπερασπίζονται την τιμή και την υπόληψη ενός συναδέλφου τους ενώ παράλληλα αγωνιούν για τους μαθητές τους, τους οποίους προσπαθούν ποικιλοτρόπως να πείσουν ότι οι δάσκαλοί τους δεν αποτελούν πλέον πρότυπα για αυτούς."
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...