Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

59 χρόνια Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας



59 χρόνια ζωής συμπλήρωσε προχθές, στις 7 Ιουνίου, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, ο ΡΣΑ αγκαλιάστηκε από το σύνολο των κατοίκων της πόλης και πέρασε μέσα από πολλές δυσκολίες...
...και αντιξοότητες για να φθάσει στη σημερινή του μορφή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου που εξεδόθη με αφορμή την επέτειο της 59χρονης συνεχούς λειτουργίας του και το οποίο σας παραθέτουμε:
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας ιδρύθηκε το 1952 από τον τότε σπουδαστή της «Ραδιοηλεκτρολογίας» Σπύρο Μπεράτη, από ενθουσιασμό και μεράκι θέλοντας να προσφέρει κάτι στο τόπο του και να κάνει κυρίως γνωστή τη μικρή μας πόλη σε πολύ περισσότερο κόσμο. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός λειτούργησε εν γνώσει του τότε Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ), καλύπτοντας την Δυτική Ελλάδα από Καλαμάτα έως Πάτρα και Ζάκυνθο έως Κέρκυρα.

Το 1955 έγινε πρόσωπο ιδιωτικού Δικαίου και διοικήθηκε από το νεοϊδρυθέν Σωματείο υπό την επωνυμία «Όμιλος Φίλων Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας» όπου και δωρίθηκε ο σταθμός.

Το οικόπεδο όπου χτίστηκε το μεγαλοπρεπές κτήριο που κοσμεί την πόλη της Αμαλιάδας, αγοράστηκε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα έσοδα του Ραδιοφωνικού Σταθμού από μουσικές αφιερώσεις (δίσκοι κατ' εκλογή των ακροατών), διαφημίσεις και χοροεσπερίδες, κ.λ.π.

Στις 22-12-1959 ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας παραχωρείται στο τότε Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ).

Η Αμαλιάδα πρωτοπόρα και πάλι το 1968 εκπέμπει στην μπάντα των FM μέχρι και σήμερα.  Από τον πομπό των μεσαίων κυμάτων η φωνή της Αμαλιάδας έγινε γνωστή και στο εξωτερικό και αποτέλεσε συντροφιά των Ελλήνων της διασποράς και των ναυτιλλομένων. Το 1993 ο Σταθμός μεταβιβάστηκε στο Δήμο Αμαλιάδας.

Ο σκοπός του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας ήταν ψυχαγωγικός, ενημερωτικός με θέματα επικαιρότητας τοπικού χαρακτήρα και σε συνεργασία με την ΕΡΤ μεταδίδονται ειδήσεις Πανελλήνιου χαρακτήρα.Σήμερα παραμένει με ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας διαθέτει αίθουσες εκπομπής, υποδοχής, συνεδριάσεων Δ.Σ, εκδηλώσεων και γραφεία προγράμματος κ.λ.π. Διαθέτει δε μια από τις μεγαλύτερες και σπανιότερες δισκοθήκες της Ελλάδας σε δίσκους των 75, 45, 33 στροφών, μαγνητοταινίες με σπάνιες ηχογραφήσεις, καθώς επίσης και CD ' s . Αγκαλιάστηκε από το σύνολο των κατοίκων της πόλης και πέρασε μέσα από πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες για να φθάσει στη σημερινή του μορφή, όπου και προσαρτήθηκε σε Ανώνύμη εταιρεία. Αποτέλεσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το κέντρο της εκπολιτιστικής ζωής του τόπου όπου συνεχίζει και σήμερα να συμβάλλει σ' αυτή διαθέτοντας πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μηχανήματα, καθώς ικανό και έμπειρο προσωπικό.
91,1 rsa
Αγ.Τρύφωνος 5 τηλ:2622024036
www.rsafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...