Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Στο νοσοκομείο με σαλμονέλα 8 μικροί πρόσκοποι στο Βόλο


Στο νοσοκομείο με σαλμονέλα 8 μικροί πρόσκοποι στο Βόλο

Νοσηλεύονται εκτός κινδύνου

Κρούσματα σαλμονέλας διαπιστώθηκαν σε δύο από τα οκτώ παιδιά, ηλικίας οκτώ έως εννέα ετών, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.
Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα και από τα υπόλοιπα, ενώ εχθές η διεύθυνση Υγείας πήρε δείγματα από τα τρόφιμα και τα γλυκά που κατανάλωσαν για να διαπιστώσουν σε ποιο από αυτά βρίσκονταν το μικρόβιο.

Ειδικότερα τα οκτώ παιδιά είναι μεταξύ των 33 παιδιών και ομαδαρχών, μελών του σώματος Ελλήνων Οδηγών της Μαγνησίας, που το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, στο πλαίσιο εκδήλωσης στα γραφεία του Σώματος, έφαγαν μακαρονάδα καρμπονάρα που παρασκευάστηκε από τις μεγαλύτερες οδηγούς αλλά και τούρτα, που είχε φέρει ένα από τα παιδιά που είχε γενέθλια. Από το ξημερώματα της Κυριακής άρχισαν να έχουν πυρετό, διάρροια κι εμετό και 15 από αυτά πήγαν στο Νοσοκομείο μέχρι και σήμερα το πρωί ενώ οκτώ έμειναν και νοσηλεύονται ακόμη, καθώς τα συμπτώματα ήταν ιδιαίτερα σοβαρά και τα παιδιά είχαν καταπονηθεί ενώ κάποια είχαν αφυδατωθεί. Μαζί με τα παιδιά τα ίδια τρόφιμα κατανάλωσαν και τέσσερις ομαδάρχες εκ των οποίων ο ένας νόσησε.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Θεόφιλος Μερίδης, σε έλεγχο που έγινε στα κόπρανα των παιδιών, σε δύο από αυτά που τα αποτελέσματα εκδόθηκαν σήμερα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη σαλμονέλας. 
Αμέσως ειδοποιήθηκε η διεύθυνση Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ και σήμερα υγειονομικοί πήραν δείγματα από τα τρόφιμα, καθώς κάποιοι γονείς είχαν στο σπίτι τους και κομμάτι από την τούρτα αλλά και ποσότητα από την καρμπονάρα. Επίσης λήφθηκε δείγμα κι από τα αρχικά συστατικά παρασκευής του φαγητού και του γλυκού, τόσο από την κουζίνα του σώματος Οδηγών όσο κι από το ζαχαροπλαστείο που αγοράστηκε η τούρτα. 
Ο κ. Μερίδης ανέφερε ότι στο Νοσοκομείο τους τελευταίους δύο μήνες έχουν εμφανιστεί κι άλλα περιστατικά με σαλμονέλα κι εφιστά την προσοχή σε όλους που παρασκευάζουν φαγητά να τηρούν αυστηρά τους κανόνες καθαριότητας.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...