Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Άνοιξαν σήραγγα με δυναμίτιδα ψάχνοντας θησαυρό!


Άνοιξαν σήραγγα με δυναμίτιδα ψάχνοντας θησαυρό!Συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα για αρχαιοκαπηλία

Στην εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκαπήλων προχώρησαν άντρες του τμήματος
Αρχαιοκαπηλίας της διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, οι οποίοι συνέλαβαν τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 39 έως 62 ετών.

Σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες επιχειρούσαν λαθρανασκαφή σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, προς ανεύρεση χρυσού και πολύτιμων λίθων, ενώ χτες το πρωί προέβησαν σε έκρηξη με χρήση δυναμίτιδας.

Ειδικότερα, οι δράστες, μετά από εργασίες ενός περίπου έτους, διάνοιξαν σήραγγα περίπου δώδεκα περίπου με χρήση εκρηκτικών υλών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία μασούρια δυναμίτη, 10 πυροκροτητές και 500 μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι. Επίσης, μέσα στη σήραγγα, όπου υπήρχε πλήρης φωτισμός μέσω ηλεκτρογεννήτριας, ράγες και βαγονέτο για τη μεταφορά- απόρριψη μπαζών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κομπρεσέρ και δύο υψηλής αξιοπιστίας ανιχνευτές ευγενών μετάλλων και άλλα εργαλεία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε διαμέρισμα στην περιοχή Ν. Ηρακλείτσας Καβάλας, το οποίο ενοικίασαν συλληφθέντες, για τη διαμονή τους και διευκόλυνση του έργου τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, μια διόπτρα νυχτός και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που περιείχε φωτογραφίες αρχαιοτήτων.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...