Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Άστατος ο καιρος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος



Αναλυτικές προγνώσεις για Μύκονο, Ναύπλιο και άλλες πόλεις απο τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Μετά την πρώτη ζέστη του φετινού καλοκαιριού επιστρέφουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι εκνευριστικές μεσημεριανές βροχές και μπόρες της περασμένης εβδομάδας χαλόντας τα σχέδια των κατοίκων των αστικών κέντρων για μια αποδραση από τη ζοφερή πραγματικότητα των ημερών.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε έναν άστατο καιρό. Θα συννεφιάσει το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και πιθανότητα για κάποιες μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ακόμη και 7 στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση η μέγιστη τιμή της θα βρεθεί στα ηπειρωτικά στους 32 βαθμούς κελσίου.

AYΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Αρχικά αίθριος θα είναι ο ουρανός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν καταίγιδες στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και ενδεχόμενως στα ορεινά των υπόλοιπων βόρειων και κεντρικών ηπειρωτικών περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα παραμείνει στους 31εναν με 32 βαθμούς κελσίου.

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά αλλά και το βόρειο Αιγαίο περιμένουμε να συνεχιστεί ο άστατος καιρος με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα περιμένουμε μόνο παρωδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, θα φτάσει με δυσκολία τους 30 βαθμούς κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Στο Ιονιο και τα ηπειρωτικά περιμένουμε λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα περιμένουμε και εδώ σποραδικές βροχές το πρωί αλλά βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά εώς 6. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα βρεθεί στα ηπειρωτικά στους 28 με 29 βαθμούς κελσίου.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Η θερμοκρασία η μέγιστη θα βρεθεί στους 28 με 30 βαθμούς κελσίου.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι καλός ενώ την Κυριακή περιμένουμε πρόσκαιρη βροχή και καλύτερος ο καιρός θα είναι τη Δευτέρα.

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον κο Τάσο Αρνιακό:



Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕ 9 ΠΟΛΕΙΣ:
- Μύκονος: Στους 26 με 28 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία. Λιακάδα το Σάββατο, συννεφιά την Κυριακή και βροχή τη Δευτέρα.
- Πήλιο: Στους 24 με 25 βαθμους η μέγιστη θερμοκρασία. Διαστήματα με ήλιο αλλά και πρόσκαιρες βροχές κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα.
- Ναύπλιο: Περιμένουμε αρχικά λιακάδα αλλά αργότερα θα συννεφιάσει και θα εχουμε κάποιες αρχικά λίγες βροχές την Κυριακή και τη Δευτέρα.
- Αίγινα: Περιμένουμε συννεφιές το μεσημέρι του Σαββάτου που την Κυριακή και τη Δευτέρα θα πυκνώσουν αλλά βροχή περιμένουμε μόνο την Κυριακή.
- Σπάρτη: Στους 27 με 28 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία. Συννεφιά το Σάββατο και πρόσκαιρη βροχή Κυριακή και Δευτέρα.
- Πολύγυρος Χαλκιδικής: Στους 24 με 26 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία. Συννεφιά το Σάββατο, βροχές και μπορες Κυριακή και Δευτέρα.
- Καβάλα: Στους 28 με 29 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία. Λίγα σύννεφα το Σάββατο, πρόσκαιρη βροχή Κυριακή και Δευτέρα.
- Κατερίνη: Στους 28 με 29 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία. Πρόσκαιρες βροχές και μπόρες όλο το τριήμερο.
- Κεφαλλονιά: Στους 27 με 28 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία. Εδώ θα έχουμε ισχυρό μαϊστράλι γύρω στα 6 με 7 μποφόρ με συννεφιές και ασθενείς βροχές.
NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...