Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Έρχεται το «τσεκούρι» στο Δημόσιο


Έρχεται το «τσεκούρι» στο ΔημόσιοΤι μέλλει γενέσθαι για τους δημόσιους υπαλλήλους

Ανατροπές στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων και απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προωθεί η κυβέρνηση
μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, με στόχο έως το 2015, να προκύψει όφελος περίπου 3 δις. ευρώ και το προσωπικό να μειωθεί κατά 150.000 άτομα. Τα νέα μέτρα που θα πλήξουν τα εισδοήματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι η σύνδεση της αμοιβής με την θέση και την απόδοση, η αντιστοίχιση των απολαβών με τον ιδιωτικό τομέα, η δραστική περικοπή ή κατάργηση των επιδομάτων, η μείωση των υπερωριών, η αύξηση της εβδομαδιαίας απασχόλησης και το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης.

Όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή», οι προβλέψεις του ενιαίου μισθολογίου θα ισχύσουν άμεσα για τους νεοπροσλαμβανόμενους, αλλά για τους υφιστάμενους θα υπάρξει τριετής μεταβατική περίοδος.

Θα προωθηθούν επίσης, ο θεσμός της μερικής απασχόλησης, και της μακροχρόνιας άδειας άνευ αποδοχών. Παράλληλα, θα κατατεθεί άμεσα νομοσχέδιο για την κατάργηση και τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου βάσει τριμηνιαίου σχεδιασμού.

Μέσω των καταργήσεων θα προέλθουν οι απολύσεις - «απομακρύνσεις» τις χαρακτήρισε ο Γ.Παπακωνσταντίνου- όσων αξιολογηθούν αρνητικά από το ΑΣΕΠ
NEWSBEAST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...