Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Έξαρση της πορνείας στο Βόλο


Έξαρση της πορνείας στο ΒόλοΝιγηριανές προσφέρουν απλόχερα αγοραίο έρωτα

Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου για το φαινόμενο της έξαρσης της πορνείας στην πόλη του Βόλου,
κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΛΑΟΣ, Παύλος Μαρκάκης, προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Μαρκάκης τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα, στο κέντρο της πόλης του Βόλου, παρατηρείται έξαρση του φαινομένου παράνομης έκδοσης γυναικών. Περίπου 15 γυναίκες, κυρίως από τη Νιγηρία, προσφέρουν τον αγοραίο έρωτα σε ενηλίκους αλλά και ανηλίκους, για λίγα μόνο ευρώ μέσα στο κέντρο της πόλης, δίπλα σε σπίτια και σχολεία και σε ώρες που κυκλοφορούν μικρά παιδιά.

«Εκτός από την παράμετρο ότι η διακίνηση ανθρώπων (human trafficking) και ο εξαναγκασμός τους στην πορνεία είναι ποινικά κολάσιμο αδίκημα, το οποίο σαφώς και πρέπει να ληφθεί υπόψη, παράλληλα εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών, που επιλέγουν αυτές τις γυναίκες για να συνευρεθούν σεξουαλικά. Σαφώς, οι άτυχες αυτές γυναίκες, δε διαθέτουν τα σχετικά πιστοποιητικά που απαιτούνται για την άσκηση επαγγέλματος εκδιδομένων, με αμοιβή. Οι γυναίκες αυτές προσφέρουν αφειδώς τον «αγοραίο έρωτα» σε όποιον είναι πρόθυμος να πληρώσει λίγα ευρώ, ακόμη και εάν είναι ανήλικος.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, έχουν προσπαθήσει να παρέμβουν, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα, καθώς οι γυναίκες αυτές αρνούνται να δεχτούν την παραμικρή βοήθεια, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται πως και η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει πολλά, αφού η παράνομη πορνεία θεωρείται “πταίσμα” και οι γυναίκες αυτές δεν μπορούν να συλληφθούν ούτε και να οδηγηθούν στην αυτόφωρη διαδικασία».

Ο κ. Μαρκάκης ρωτά τους υπουργούς ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να αναληφθούν, προκειμένου να διευκολύνονται οι Αρχές στο έργο τους για την καταπολέμηση της παράνομης πορνείας και με με ποιο τρόπο θα προστατευθούν οι κάτοικοι κάθε πόλης όπου βρίσκεται σε έξαρση το φαινόμενο αυτό, όταν το ίδιο το Κράτος δεν φροντίζει να κατοχυρωθεί.

Να σημειώσουμε ότι, προ 20ημέρου περίπου, ο Παύλος Μαρκάκης απέστειλε επιστολή για το ίδιο θέμα στην Εισαγγελία του Βόλου, ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση για τον περιορισμό του φαινομένου.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...