Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Τσουνάμι αγανακτισμένων σαρώνει την επαρχία


Η αγανάκτηση πήγε βόλτα και στην επαρχία. Πλήθος κόσμου συρρέει στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Δείτε τί συμβαίνει σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λαμία (Pics)

Πολλές μικρότερες του Συντάγματος εστίες αγανακτισμένων έχουν ανατυχθεί σε όλη τη χώρα, σε κάθε μικρή ή μεγάλη πλατεία της περιφέρειας. Χιλιάδες άνεργοι, συνταξιούχοι, νοικοκυρές και απλοί πολίτες άρχισαν να συρρέουν σε κάθε γωνιά της ορεινής και νησιωτικής Ελλάδας και διαδηλώνουν ειρηνικά από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής κατά του Μνημονίου και χωρίς κομματικές σημαίες.
Οι πρωτεύουσες όλων των νομών της Ελλάδος έχουν ντυθεί στα χρώματα του πολύβουου κινήματος που διαμαρτύρεται για την καταρράκωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, συμμετέχοντας με το δικό τους τρόπο και εξ' αποστάσεως στο πανευρωπαϊκό ραντεβού της αγανάκτησης της πλατείας Συντάγματος.
Για τη Βόρεια Ελλάδα, το επίκεντρο είναι για ακόμα μια ημέρα ο Λευκός Πύργος.
Μάλιστα, από το μεσημέρι έχει γίνει η προθέρμανση για την 12η συνεχόμενη συγκέντρωση των αγανακτισμένων της συμπρωτεύουσας, μέσα από μια μεγαλειώδη μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Θεσσαλονίκη.
Στόχος; Ακόμα και οι λίγοι που ενδεχομένως δεν γνώριζαν, να μάθουν για το μεγάλο ραντεβού της κεντρικής συγκέντρωσης το απόγευμα, μπροστά από το Λευκό Πύργο.
Μάλιστα, όπως μαζεύονται στην Αθήνα από γειτονικές πόλεις με λεωφορεία και βαπόρια, έτσι και στον Λευκό Πύργο αναμένεται άφιξη εκατοντάδων αγανακτισμένων πολιτών από τους γειτονικούς νομούς της Μακεδονίας. καθώς το σύνθημα είναι "καλύτερα 1.000 εδώ, παρά λιγότεροι και διασκορπισμένοι σε μικρότερες πόλεις".

Στη νότια Ελλάδα ξεχωρίζει το ραντεβού στην Πάτρα, που έχει δοθεί στην μεγάλη πλατεία του Γεωργίου και ήδη πάνω από 4.000 υπολογίζονται οι συγκεντρωμένοι.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικυκλιστών και ποδηλατών στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών και πορεία συμπαράστασης προς την πλατεία Αγίου Γεωργίου, με ενδιάμεση στάση στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Στην πλατεία μάλιστα δεσπόζουν δύο καρναβαλικές φιγούρες, μία του Θεόδωρου Πάγκαλου και μία της Άγκελα Μέρκελ που κρατούν μαχαιροπίρουνα.
Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να υπάρχει και μπουφές που είναι διαθέσιμος για όλους όσοι βρίσκονται στην πλατεία.

 
Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν και στο κέντρο της Λαμίας στην καθιερωμένη πλέον συνάντηση των "αγανακτισμένων" στην πλατεία Πάρκου της πόλης.
Μαζί τους και οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι απέκλεισαν με τα φορτηγά το κέντρο της Λαμίας, δημιουργώντας ένα κομφούζιο.
Τα συνθήματα κατά του μνημονίου κυριαρχούν ενώ συγχρόνως ερασιτεχνικά καλλιτεχνικά σχήματα έχουν ξεκινήσει από το απόγευμα να δίνουν συναυλίες. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έχει προγραμματιστεί η προβολή του ντοκιμαντέρ "Χρεοκρατία".
Οι "αγανακτισμένοι" βρίσκονται στο κέντρο της Λαμίας κάθε βράδυ εδώ και 12 μέρες, ενώ η σημερινή συγκέντρωσή τους ήταν η μεγαλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...