Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Στάχτη 20 στρέμματα πευκοδάσους στη Σκυλλουντία


  Πατήστε εδώ για το βίντεο

Η φωτιά, μάλλον ξεκίνησε από σκουπιδότοπο


Είκοσι στρέμματα πευκοδάσους πρόλαβε και «έφαγε» η φωτιά στη θέση Μπάμπες Σκυλλουντίας.
Γύρω στις 3 το μεσημέρι το πυροφυλάκιο Κρυονερίου ειδοποίησε την Πυροσβεστική Πύργου για τη φωτιά. Σε λίγη ώρα 10 πυροσβεστικά αυτοκίνητα με 26 πυροσβέστες έφταναν στο σημείο της φωτιάς και άρχισαν το έργο κατάσβεσης. Σε περίπου 2 ώρες η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο. Παράλληλα βοηθούσαν με συνεχείς ρίψεις νερού, ένα ελικόπτερο και δύο πεζεντέλ.
Από την πρώτη στιγμή, στο τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν εθελοντικά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, Νίκος Γαρουφαλής που μαζί με τον γραμματέα του συλλόγου Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, συνεργάστηκαν με την Πυροσβεστική και συνέβαλαν θετικά στο έργο της κατάσβεσης. Η παρέμβαση των εθελοντών του Κυνηγητικού Συλλόγου Πύργου, με το 4χ4 και με το νερό που κουβαλάει, έχει βοηθήσει στην κατάσβεση πολλών πυρκαγιών εφέτος.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως πάρα πολλοί κάτοικοι της περιοχής είχαν τρέξει με τρακτέρ για να βοηθούσαν, αν χρειαζόταν, τους πυροσβέστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που θα τις αξιοποιήσει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξεκίνησε από κοντινό σκουπιδότοπο. 
iliapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...