Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Την οδύνη του για το φονικό στο Λαγανά εκφράζει ο δήμαρχος


Την οδύνη του για το φονικό στο Λαγανά εκφράζει ο δήμαρχος«Η Ζάκυνθος σήμερα πενθεί»

Την οδύνη και συντριβή όλων των πολιτών του νησιού εκφράζει ο Δήμαρχος Ζακυνθίων για το αποτρόπαιο συμβάν στο Λαγανά, το φόνο ενός βρετανού τουρίστα και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων.

Η παρουσία στο νοσοκομείο του Μητροπολίτη Ζακύνθου μαζί με το Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο, στο πλάι των θυμάτων και σε συμπαράσταση των οικογενειών τους, έχει τη συμβολική σημασία της καταδίκης τέτοιων δολοφονικών πράξεων.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ζακυνθίων Στέλιος Μποζίκης αναφέρει:

«Μόνο θλίψη και πόνο προξενούν τέτοιου είδους πράξεις συμπολιτών μας, που δεν χαρακτηρίζουν όχι μόνο τους ζακυνθινούς, αλλά και καμία πολιτισμένη ανθρώπινη κοινωνία. Το πρόβλημα που κουβαλά η Ζάκυνθος τα τελευταία χρόνια της τουριστικής κατάπτωσης και όχι τουριστικής ανάπτυξης, όπως αρέσκονται να την αποκαλούν κάποιοι επιχειρηματίες ή και αιρετοί, είναι πρόβλημα στρεβλής ανάπτυξης που γεννά τερατώδη αποτελέσματα. Υπάρχει πλέον μια μόνιμη παραβατικότητα, που πολλές φορές καταλήγει σε εγκληματικότητα και προσφέρει κάθε καλοκαίρι θύματα στο βωμό του εύκολου κέρδους.

Η Ζάκυνθος δεν μπορεί μόνο να λυπάται όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Πρέπει να αλλάξει πορεία στο αναπτυξιακό μοντέλο που ακολουθεί στον τουρισμό. Η Δημοτική Αρχή, με κάθε πολιτικό κόστος, συντονισμένα και μεθοδευμένα, μέσα από δημόσιο διάλογο και διαβούλευση, θα ανοίξει και θα ολοκληρώσει τη συζήτηση για τον επαναπροσδιορισμό του αναπτυξιακού μέλλοντος της Ζακύνθου, που δεν μπορεί να έχει σχέση με το παρόν. Η Δημοτική Αρχή εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην πονεμένη οικογένεια του δολοφονημένου νέου και συμπαρίσταται στους τραυματίες φίλους του. Η Ζάκυνθος σήμερα πενθεί»
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...