Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Απλήρωτοι μέχρι και πέντε μήνες 500 εργαζόμενοι


Σε πρώην οργανισμούς του Δήμου Βόλου

Απλήρωτοι από τρεις έως πέντε μήνες, παραμένουν 500 περίπου εργαζόμενοι στους πρώην οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δήμου Βόλου, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα.

Χθες, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας έθεσε το θέμα στο δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, ζητώντας να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Όπως είναι γνωστό βέβαια, όλοι οι Οργανισμοί συγχωνεύθηκαν σε ένα ΝΠΔΔ και μία Κοινωφελή Επιχείρηση που πρόσφατα συστάθηκαν και αναμένεται πλέον από την Περιφέρεια και η έγκριση του ορισμού των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Ο δήμαρχος ανέφερε στους εργαζόμενους, ότι την ερχόμενη Δευτέρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, θα ληφθεί απόφαση για ανάληψη από τον Δήμο Βόλου της υποχρέωσης καταβολής των οφειλομένων, δεδουλευμένων αποδοχών του προσωπικού των κοινωφελών επιχειρήσεων, ΔΗ.Κ.Ι. πρώην Δήμου Βόλου, Κ.Ο.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πρώην Δήμου Βόλου, Κ.ΕΠ.Α.Δ.Α. πρώην δήμου Αισωνίας, μέχρι την ημερομηνία λύσης τους.

Η απόφαση στη συνέχεια, θα σταλεί για έγκριση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας , ώστε να ακολουθήσει η πληρωμή τουλάχιστον στο ΝΠΔΔ, καθώς για την Κοινωφελή, απαιτείται πρώτη η εκπόνηση και έγκριση τους διετούς επιχειρησιακού προγράμματος.

Σοβαρά προβλήματα όμως, αντιμετωπίζουν και οι 16 εργαζόμενοι στον πρώην Καλλιτεχνικό Οργανισμό, που δεν εγκρίθηκαν οι συμβάσεις τους ως αορίστου χρόνου, ενώ παράλληλα, τα διοικητικά δικαστήρια απέρριψαν την προσφυγή τους ως εκπρόθεσμη.

Ο κ. Σκοτινιώτης, εκτίμησε ότι ίσως δικαιωθούν πλέον από τα δικαστήρια όπου έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα. Όπως ανέφεραν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, «οι 16 είναι στον αέρα. Δεν ξέρουν αν είναι απολυμένοι, πήραν την άδειά τους και δεν γνωρίζουν αν επιστρέφοντας θα έχουν δουλειά».

Πηγή: magnesianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...