Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Δίωξη κατά Μαρινάκη για «υποκίνηση βίας»


Με νέες διώξεις που άσκησε σήμερα η εισαγγελία της Αθήνας για στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες και όχι μόνο,
σε βάρος παραγόντων του ποδοσφαίρου συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις παρανομίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμπλέκεται εκ νέου το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, στον οποίο αποδίδεται η κατηγορία της υποκίνησης και διευκόλυνσης οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας.
Και νέες διώξεις για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες και όχι μόνο σε βάρος παραγόντων του ποδοσφαίρου ανάμεσα στους οποίους φιγουράρουν οι Γιώργος Τσακογιάννης (έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος) και ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρόεδρος του Ολυμπιακού ασκήθηκαν σήμερα από την εισαγγελία της Αθήνας.
Τα στοιχεία για την νέα υπόθεση προέκυψαν κατά τη διαλεύκανση άλλης υπόθεσης που αφορούσε  εκβιασμούς νυχτερινών κέντρων στον Πειραιά, όπου από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων προέκυψε η δραστηριοποίηση εγκληματικής οργάνωσης υπό τον Γιώργο Τσακογιάννη για τα στημένα παιχνίδια.
Οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν τρεις ομάδες κατηγορουμένων ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται πρόσωπα που είχαν διωχθεί στην πρώτη μεγάλη υπόθεση για τα στημένα αλλά και 10 καινούργια άτομα.
Στην  πρώτη ομάδα στην οποία η κατηγορία εντάσσει τους Γιώργο Τσακογιάννη, Γιάννη Παπαδόπουλο, υπάλληλο της ΕΠΟ, Νίκο Χάλκο, πρόεδρο της ΠΑΕ Ηλιούπολης και Μιχάλη Νικολόπουλο, αρχηγό της ομάδας της Ηλιούπολης, αποδίδονται μια σειρά από κακουργήματα όπως εγκληματική οργάνωση για κακουργηματική απάτη.
Στη δεύτερη ομάδα στην οποία εμπλέκεται και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αποδίδεται η κατηγορία της υποκίνησης και διευκόλυνσης οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις (πλημμέλημα).
Στην τρίτη ομάδα, όπου εντάσσονται και οι δέκα νέοι κατηγορούμενοι, αποδίδονται αδικήματα όπως δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αλλά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η αντίδραση Μαρινάκη

Ως «ψευδή, κατάπτυστη και συκοφαντική μεθόδευση» εναντίον του θεωρεί την νέα ποινική δίωξη που του ασκήθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υποσχέθηκε να δώσει «σκληρή απάντηση» απέναντι σ' αυτές τις «μεθοδεύσεις» ενώ δηλώνει προβληματισμένος για την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του.

Η γραπτή δήλωση Μαρινάκη:
"Με οργή και δικαιολογημένη αγανάκτηση απορρίπτω τη νέα μεθόδευση προσβολής μου, ως ψευδή, συκοφαντική και κατάπτυστη.

Όσοι επιχειρούν την αποδυνάμωσή μου μέσω τέτοιων μεθοδεύσεων είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία και θα λάβουν σκληρή απάντηση. Το ψέμα δε προσλαμβάνει μεγαλύτερες ακόμα διαστάσεις, όταν αναφέρονται γεγονότα που ουδέποτε έγιναν.

Μου είναι αδιανόητο το όνομά μου να αναφέρεται σε συνομιλίες τρίτων, σε σχέση με αξιόποινη συμπεριφορά με την οποία ουδεμία έχω σχέση.

Αλλά ακόμα περισσότερο με προβληματίζει ότι αυτό κρίνεται αρκετό για να δώσει την αφορμή άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...