Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Σαν σήμερα

Στις 16 Ιουλίου

622: Η Εγίρα, αρχή του μωαμεθανικού ημερολογίου: Ο Μωάμεθ εγκαταλείπει τη Μέκκα και καταφεύγει στη Μεδίνα, κυνηγημένος από τους ισχυρούς της περιοχής.

1054: Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Μιχαήλ Κηρουλάριος επισημοποιεί το Σχίσμα των Εκκλησιών και αφορίζεται από τους απεσταλμένους του Πάπα.

1872: Γεννήθηκε ο Ρόαλντ Αμούντσεν, νορβηγός εξερευνητής των πόλων.

1877: Διεξάγεται ο πρώτος τελικός του Τουρνουά Τένις του Γουίμπλεντον. Νικητής αναδεικνύεται ο Σπένσερ Μπορ, που επικρατεί του Γουίλιαμ Μάρσαλ με 3-0 σετ.

1918: Πέθανε ο Νικόλαος Β', τσάρος της Ρωσίας. Εκτελέστηκε στο Γιεκατερίνενμπουργκ από τους μπολσεβίκους, μαζί με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους.

1933: Γεννήθηκε η Μαίρη Χρονοπούλου, ηθοποιός.

1945: Σ' ένα ερημικό οροπέδιο του Νέου Μεξικού, οι Αμερικανοί δοκιμάζουν με επιτυχία την πρώτη στον κόσμο ατομική βόμβα, με το κωδικό όνομα «Αγία Τριάδα».

1969: Εκτοξεύεται το διαστημόπλοιο «Απόλλων 11», με τους αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ, Μπαζ Όλντριν και Μάικλ Κόλινς, με προορισμό τη Σελήνη.

1991: Το ΚΚΕ αποχωρεί από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.

2003: Πέθανε ο Σέλια Κρουζ, κουβανέζα τραγουδίστρια, γνωστή και ως «βασίλισσα της σάλσα».
sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...