«Μπορούμε και χωρίς… ρυθμό»



«Μπορούμε και χωρίς… ρυθμό»Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός, αν παρουσιαστεί όπως πρέπει, μπορεί να πάρει τη νίκη στο παιχνίδι της Τρίτης με την Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ
παρά το γεγονός ότι δεν έχει κανένα επίσημο παιχνίδι, εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου. «Έχουμε ποιότητα και παίζουμε εντός… άρα μπορούμε», το σχόλιο του Μακούν.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» κράτησε κλειστά τα «χαρτιά» του σε ότι αφορά το σχήμα που θα παρατάξει και τόνισε: «Δεν είναι σωστό να αποκαλύψω τα πλάνα και πιστεύω ότι ούτε ο κ. Ντεσάμπ θα το κάνει. Αν θα χρησιμοποιηθούν Τζεμπούρ και Ιμπαγάσα θα το δω μετά την σημερινή προπόνηση».

Για το αν το ξεκίνημα της Μαρσέιγ στο πρωτάθλημα θα παίξει ρόλο, απάντησε: «Όχι δεν το πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν θεωρώ ότι παίζει ρόλο αυτό. Το γεγονός ότι δεν έχει πάει καλά στο πρωτάθλημα ίσως ένας λόγος που θέλει να ξεκινήσει καλά. Για τον λόγο αυτό ίσως να είναι ακόμα περισσότερο επικίνδυνη».

Για την απουσία επίσημων αγώνων από τους παίκτες του Ολυμπιακού, ο Βαλβέρδε είπε: «Η κατάσταση που είμαστε είναι πολύ καλή. Έχουμε κάνει προετοιμασία 2 μηνών. Από τότε που ξεκινήσαμε προπονήσεις έχει περάσει πολύ καιρός. Όντως είναι σαφές ότι ξεκινάμε αύριο χωρίς επίσημα ματς. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος όμως δεν το σκεφτόμαστε. Αύριο θα φανεί αυτό. Μας προβληματίζει ότι είχαμε τραυματισμούς και πως έχουμε νέους παίκτες όπως οι Μακούν και Ορμπάιθ αλλά και ότι έφυγε παίκτης την τελευταία στιγμή. Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλή όρεξη. Όλοι οι παίκτες μας την είχαν βάλει την μέρα στην ημερολόγιο. Η ομάδα έχει κέφι για να βγει στο γήπεδο».

Σχετικά με τα δυνατά σημεία της Μαρσέιγ, ο τεχνικός των Πειραιωτών, απάντησε: «Έχουν πολύ σπουδαίους παίκτες. Είναι μία ομάδα πολύ καλή προετοιμασμένη με φυσική κατάσταση. Έχει πολύ καλή στρατηγική. Έχει παίκτες πολύ δυνατούς όπως οι Ντιαρά και Ρεμί. Είναι παίκτες που το κόρνερ και το φάουλ μπορούν να το κάνουν γκολ».

Σε ότι αφορά την στρατηγική του Ολυμπιακού για το ματς αυτό σε σχέση με αυτήν που ακολουθεί στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, τόνισε: «Kάθε ομάδα έχει την ταυτότητά της. Θέλουμε να δείξουμε αυτό που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός. Η Μαρσέιγ όμως είναι πολύ υψηλού επιπέδου ομάδα και ίσως να μην μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτά που κάνουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Ερωτηθείς για το αν η ισοπαλία θα ήταν καλό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Βαλβέρδε είπε: «H αλήθεια είναι από τους πιο δύσκολους ομίλους της διοργάνωσης. Γνωρίζοντας όμως πως έχουμε τρεις πολύ καλούς αντιπάλους εμείς δεν θα προκαθορίσουμε τίποτα πριν το ματς. Αν παίξεις πολύ καλά η ισοπαλία δεν θα είναι καλή. Αν δεν παίξουμε καλά τότε δεν θα είναι καλή. Εξαρτάται από το πως θα αγωνιστούμε εμείς. Eίναι η ανώτατη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όλοι θέλουν να μετάσχουν και να δείξουν ότι καλύτερο. Δεν υπάρχει πιο μεγάλο κίνητρο για έναν προπονητή. Το κίνητρο του προπονητή, του παίκτη και του προέδρου είναι το ίδιο παίζοντας σε μία μεγάλη διοργάνωση».

Σχετικά με το εάν η διαφύλαξη του απόλυτου της έδρας δώσει την πρόκριση και για το πόσους πόντους πρέπει να πάρει μία ομάδα για να περάσει ο Ισπανός προπονητής ισχυρίστηκε: «Δεν ξέρουμε πόσους βαθμούς θα πάρει η ομάδα που θα περάσει πρώτη. Δεν ξέρουμε εάν οι 9 βαθμοί θα είναι αρκετοί. Αυτό δεν θα πρέπει να μας απασχολεί τόσο. Θα πρέπει να μας απασχολεί μόνο το αυριανό παιχνίδι».

Από την πλευρά των παικτών, μίλησε ο Ζαν Μακούν. «Δεν είναι καλό, είναι κρίμα βασικά, που δεν έχουμε ματς επίσημο στα πόδια μας. Οι αντίπαλοι μας έχουν. Έχουμε δουλέψει σκληρά και είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς. Το θετικό είναι ότι παίζουμε το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν στην έδρα μας και θα έχουμε στο πλευρό μας τους οπαδούς μας. Θέλουμε τη νίκη», τόνισε ο Καμερουνέζος μέσος και πρόσθεσε σχετικά με τις εντυπώσεις του από τη νέα του ομάδα:

«Είναι ένας σύλλογος με πολύ καλή οργάνωση. Έχει ποιότητα και σε επίπεδο παικτών και αυτό θα φανεί αύριο στο γήπεδο. Θέλω να δω τον κόσμο μας στο γήπεδο.Μου έχουν μιλήσει τόσο ο Μοντέστο όσο και ο Μιραλάς αλλά και ο Άλμπερτ που έφυγε. Είχα την ευκαιρία να την δω λίγο στο ματς με τον ΟΦΗ και πιστεύω πως με τέτοια ατμόσφαιρα μπορείς να τα δώσεις όλα».

Σχετικά με το κακό ξεκίνημα της Μαρσέιγ στο πρωτάθλημα, σχολίασε: «Δεν έχουν ξεκινήσει καλά. Αυτό θα είναι είτε πλεονέκτημα είτε μειονέκτημα για εμάς. Δεν έχουμε επίσημα ματς ενώ η Μαρσέιγ έχει. Ελπίζουμε να έχουμε την απαραίτητη φρεσκάδα για να τελειώσουμε καλά το ματς. Έχετε δίκιο όμως. Δεν ήταν καλά τα αποτελέσματά της. Είναι άλλο παιχνίδι το αυριανό όμως. Ωστόσο, είναι ποιοτική ομάδα με παίκτες με ταλέντο. Ας ελπίσουμε να μην ξεδιπλώσουν αυτό το ταλέντο αύριο και το να παρουσιάσουν στην συνέχεια. Κάθε ομάδα έχει τις ίδιες πιθανότητες για να περάσει στην επόμενη φάση».

Αναφορικά με την δική του κατάσταση και το αν τον ενημέρωσε ο προπονητής του για τον χρόνο συμμετοχής που θα έχει, ο Καμερουνέζος, είπε: «Με την Άστον Βίλα δεν έκανα πλήρη χρονιά. Θέλω να επανέλθω στην καλύτερή μου κατάσταση. Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο τον Ολυμπιακό να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής είναι ο μόνος που ξέρει και αποφασίζει για το ποιος θα παίξει. Εμείς είμαστε εδώ για να προπονούμαστε και να δουλεύουμε σκληρά».
supersport

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ