Ηλεία: Ξανά χωρίς καύσιμα τα περιπολικά - Αγανάκτηση και από τους αστυνομικούς


Ηλεία: Ξανά χωρίς καύσιμα τα περιπολικά - Αγανάκτηση και από τους αστυνομικούςΘεωρείται θαύμα το πώς κινούνται ακόμα τα περιπολικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας,
αφού οι μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση των προμηθευτών καυσίμων στο νομό, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.
Και οι ίδιοι οι αστυνομικοί δηλώνουν αγανακτισμένοι, αφού δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως πρέπει, ενώ οι υπηρεσίες είναι αναγκασμένες να περιορίσουν τις περιπολίες για να μειώσουν το κόστος. Όλα αυτά σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα παρουσιάζει αύξηση και ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την κατάσταση.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης, σε δηλώσεις του την Τρίτη, αναφέρθηκε στα προβλήματα λέγοντας πως επικρατεί μια γενικότερη αναταραχή όχι μόνο στην Ηλεία, αλλά σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο να μην εγκρίνονται οι δαπάνες ή να εγκρίνονται μέσω των εντελλομένων της Εφορίας, γεγονός που καθυστερεί τις πληρωμές.
«Οι προμηθευτές δεν μας δίνουν υλικά και γραφική ύλη για τη λειτουργία των γραφείων. Το μεγαλύτερο άγχος μας είναι το θέμα της συντήρησης των οχημάτων και της προμήθειάς τους με καύσιμα» ανέφερε και ενώ για το τρίμηνο Ιουλίου Σεπτεμβρίου πως η εντολή που έχει δοθεί είναι να πληρωθούν οι δαπάνες από τα εντελλόμενα της Εφορίας κάτι που σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν μετά από ένα ίσως και ενάμιση χρόνο.
«Από την άλλη υπάρχει μια διάθεση από το Αρχηγείο για λιγότερα χιλιόμετρα προκειμένου να μειωθεί το κόστος, αλλά αυτό σημαίνει και λιγότερη αστυνόμευση. Ο προβληματισμός του αστυνομικού δεν πρέπει να είναι πως θα βάλει καύσιμα στο όχημα, αλλά πως θα συλλάβει τον κακοποιό. Όλα αυτά μαζί με το θέμα του μισθολογίου, προκαλούν αναταραχή στο χώρο της Αστυνομίας και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε όπως πρέπει» είπε ο κ. Παναγούλης.
Σήμερα το πρατήριο που προμηθεύει με καύσιμα δεν πληρώνεται, ο ιδιοκτήτης ζητά τα χρήματα και ο στην Α.Δ. Ηλείας προσπαθούν με μπαλώματα να δώσουν λύση.
«Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που ο κόσμος μας χρειάζεται δίπλα του. Υπάρχουν όμως πολλοί πολίτες που έχουν προσφέρει γραφική ύλη, είτε έχουν καλύψει διάφοροι φορείς άλλα έξοδα, ενώ υπάρχει πολίτης που έχει ζητήσει να κάνει δωρεά εννέα αλεξίσφαιρα, το οποίο θα ανακοινωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα. Βλέπουμε την αγωνία του πολίτη – που καλύπτει το κενό της Πολιτείας, αλλά και την Πολιτεία να αδυνατεί να προσφέρει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΑΣΥ Ηλείας κ. Παναγούλης.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ