"Στάση πληρωμών" των πολιτών


Του Παύλου Ανδριά
«Δεν έχω, δεν πληρώνω» ακούς όλο και πιο πολύ, «Δεν αντέχω, θα τρελαθώ» φωνάζουν αρκετοί,
αλλά κανείς δε λέει από τους «υπεύθυνους» να τους ακούσει και ν’ αφουγκραστεί το σεισμό που πλησιάζει!
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο κόσμος αδυνατεί ν’ ακολουθήσει το γενικό πρόσταγμα της κυβέρνησης, να θυσιάσει τα πάντα, για να μη χάσουν «θυσίες» ετών!
Αλήθεια ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Μήπως έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι παιχνίδι παίζεται πίσω από την πλάτη του;
«Μέχρι εδώ», φωνάζει ο συνταξιούχος που βλέπει ότι τα ψίχουλα πλέον που του δίνουν, δεν φτάνουν ούτε για τα φάρμακά του, ούτε για τις πάνες ακράτειας, ούτε για ένα λουκουμάκι στο καφενείο της γειτονιάς για να γλυκάνει την πίκρα του και την απογοήτευση του.
«Δεν έχω να σας δώσω τίποτα», λέει με δυνατή φωνή ο «κανονικός» ανάπηρος που του έκοψαν τη σύνταξη, γιατί κάποιος από την επιτροπή, που δεν πήρε το φακελάκι του, του είπε ότι από τη στιγμή που έβαλε ξύλινο πόδι και περπατάει, δεν δικαιούται τίποτα!
«Δεν μου βγαίνουν» τους ενημερώνει ο καταστηματάρχης που ο τελευταίος πελάτης που είδε, ήταν ένας επαίτης που ζητούσε λίγο ψωμί να φάει.
«Όταν έχω, θα σας δώσω, αλλά τώρα δεν υπάρχει τίποτα» απαντά στον υπάλληλο της εφορίας ο γονιός που προσπαθεί μόνος ,αφού η γυναίκα του απολύθηκε από την κυβέρνηση των ιδεών και της ανάπτυξης, να φέρει βόλτα.
«Δε χρωστάω σε κανέναν» λέει ο καλλιτέχνης όπου έχει να δουλέψει από το καλοκαίρι που γύρισε από πανηγύρι σε πανηγύρι κάνοντας τον «καραγκιόζη» για να διασκεδάσει τον κόσμο και να βγάλει τα απαραίτητα χρήματα για να πληρώσει το ΤΕΒΕ του!
«Ρε δεν πάτε…. να κόψτε το λαιμό σας» του λέει και ο άνεργος αρπαγμένος που μήνες, χρόνια, έχει φιλήσει κατουρημένες ποδιές για να βρει μια δουλειά.
«Τέλος»! Μέχρι εδώ ήταν το σόου. Οι μαριονέτες παροπλίστηκαν από μόνες τους και δεν έχουν καμία διάθεση να πληρώσουν τα σπασμένα.
«Από το νέο έτος» φωνάζουν, «αν έχουν στρώσει τα πράγματα και αν»! Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι αν δώσουν τα «χρήματα» τους τώρα, θα πάνε ίσως για να καλυφθούν κάποιοι δήθεν λογαριασμοί, με το φόβο βέβαια για μια επικείμενη χρεοκοπία…
Έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου και ο Θεός βοηθός.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ