Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Υπάρχει όντως τόσο δραματική εξέλιξη που να δικαιολογεί την κίνηση Παπανδρέου;

- Τόσο από το ΔΝΤ όσο και από την ΕΕ δηλώνουν ότι τις τελευταίες 48 ώρες δεν προέκυψε κάτι νεότερο εκτός από τα ήδη γνωστά σοβαρά προβλήματα
- Η κυβέρνηση μιλά για αφόρητες πιέσεις
- Η αντιπολίτευση "βλέπει" επικοινωνιακό παιγνίδι για να παρθούν και νέα μέτρα

Σήμερα το μεσημέρι επιστρέφει από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός μετά την απόφαση που έλαβε χθες να αναβάλει το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση επιμένει ότι αιτία της δραματικής -σε επίπεδο εντυπώσεων- εσπευσμένης επιστροφής του Γ. Παπανδρέου είναι η κρισιμότητα των στιγμών σχετικά με την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου, και ότι η απόφαση ελήφθη μετά το τηλεφώνημα που του έκανε ο Ε. Βενιζέλος, μεταφέροντας του κλίμα απομόνωσης για τη χώρα μας κυρίως από την "ατμομηχανή" της Ε.Ε. την Γερμανία.

Το ίδιο έκανε ο κ. Βενιζέλος και προς τον Α. Σαμαρά λίγο πριν την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Δηλαδή με έντεχνο τρόπο το Μαξίμου "δείχνει" τον αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών ως υπεύθυνο για την κινητοποίηση.

Πάντως τόσο από την ΕΕ, όσο και από το ΔΝΤ τονίζουν ότι δεν προέκυψε κατά τη συνεδρίαση του Εurogroup στην Πολωνία κάτι διαφορετικό από αυτά που είναι ήδη γνωστά και σαφή στην Ελλάδα. Προφανώς το κλίμα δεν ήταν καλό και ακούστηκαν ακόμη και ακρότητες του τύπου "αφήστε τους Έλληνες να πεινάσουν".

Όμως ειδικά αυτή τη φορά η Ελλάδα είχε ένα και θερμό σύμμαχο, τον υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ που με όλους τους τρόπους ζήτησε τη στήριξη της χώρας μας. Άρα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε προκύπτει κάποιος ορατός λόγος για τη δραματική κίνηση του πρωθυπουργού να μην πάει στις ΗΠΑ.

Προφανώς βέβαια υπάρχει κάτι σοβαρό που οδήγησε τον κ. Παπανδρέου σε αυτή την απόφαση, όσο κι αν δε χρειάστηκε να γυρίσει αμέσως, αφού η απόφαση για την επιστροφή του ελήφθη χθες το μεσημέρι αλλά έμεινε άλλο ένα 24ωρο στο Λονδίνο και φτάνει στην Αθήνα σήμερα.

Οι επόμενες δύο ημέρες θα δείξουν την πραγματική αιτία της αναβολής του ταξιδιού του κ. Παπανδρέου. Αν δηλαδή πρόκειται για κίνηση επικοινωνιακού περιεχομένου ή υπάρχει κάποιος τόσο σοβαρός και έκτακτος λόγος που να τη δικαιολογεί και ποιός πραγματικά είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δραματικές εξελίξεις στην οικονομία! - Ακυρώθηκε το ταξίδι Παπανδρέου στις ΗΠΑ - Επιστρέφει εσπευσμένα από το Λονδίνο στην Αθήνα!
Βενιζέλος: "Aνεύθυνα και γελοία τα σχόλια για επικείμενη παύση πληρωμών ή για χρεοκοπία"
Κομισιόν: Ποιος σας είπε οτι επιστρέφει η τρόικα στην Ελλάδα;

Βενιζέλος: "Νέα μέτρα αν δεν πειστεί η τρόικα" - Επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν στο χαράτσι!

Θα μας "ψήσουν" ως την τελευταία στιγμή - 16 Οκτωβρίου θα εγκρίνουν την 6η δόση - Αν μας πουν "όχι" πάμε σε στάση πληρωμών!

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου - Σαμαρά: "Ζούμε κρίσιμες ώρες"

Δραματοποίηση εκ του μη όντος. Πολιτικάντικοι χειρισμοί Παπανδρέου

Ενδοκυβερνητική κρίση στη Γερμανία για το χρέος της Ευρωζώνης
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...